ροή ειδήσεων

ΕΚΤ: Διαδικτυακός διαγωνισμός για το νέο Χαρτονομισμα των 10 ευρώ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και οι γιούροτσιπιδες εβαλαν έπαθλα των 5 και 1ο ευρώ !!

Οι Eυρωπαίοι καλούνται να ανακαλύψουν... τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του χαρτονομίσματος των 10 ευρω η επίσημη παρουσίαση του οποίου θα γίνει τον Ιανουάριο του 2014.
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διοργανώνει τον διαδικτυακό διαγωνισμό σχετικά με το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ για διαφημιστικούς λογούς .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πριν από την επίσημη παρουσίαση του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2014, οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό ξεκίνησε σήμερα.

Ακόμη, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ θα παρουσιαστεί επισήμως στις 13 Ιανουαρίου 2014 και θα τεθεί σε κυκλοφορία αργότερα εντός του έτους. Προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διοργανώσει διαδικτυακό διαγωνισμό που απευθύνεται σε κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες πρέπει να ανακαλύψουν τέσσερα από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του νέου τραπεζογραμματίου και να μαντέψουν τον αριθμό τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία στη ζώνη του ευρώ, στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ο διαγωνισμός άρχισε σήμερα (Δευτέρα) στις 10:00 πμ και λήγει στις 12 Ιανουαρίου 2014, στις 11.59 μμ (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

Οι νικητές

Είκοσι από τους παίκτες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα κερδίσουν από ένα διακεκριμένο (VIP) τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» με την ιδιόχειρη υπογραφή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ογδόντα ακόμη διαγωνιζόμενοι θα λάβουν από ένα αναμνηστικό τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ της πρώτης σειράς.

Όπως δήλωσε η Christine Graeff, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Γλωσσικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «το ευρώ είναι το πιο ευδιάκριτο και διεθνώς αναγνωρίσιμο σύμβολο της ενωμένης Ευρώπης. Πράγματι, 334 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα τραπεζογραμμάτια ευρώ. Αυτό το παιχνίδι μάς υπενθυμίζει με ευχάριστο τρόπο ότι αξίζει να τα κοιτάμε πιο προσεκτικά».

Το παιχνίδι (συμπεριλαμβανομένων των όρων συμμετοχής στον διαγωνισμό) είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *