ροή ειδήσεων

«Στόχος μας η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»

Κεφαλογιάννη: Χρειάζεται να κινητοποιηθεί όλη η τοπική κοινωνία και οικονομία
Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, αποτελούν... δύο από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Τουρισμού, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Για μας, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θέλουμε να κερδίσουμε για τον ελληνικό τουρισμό, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να κινητοποιηθεί όλη η τοπική κοινωνία και οικονομία, υπό την έννοια ότι μπορούμε να φέρουμε τουρίστες στα Χανιά, την Κρήτη τον χειμώνα, όμως θα πρέπει να μπορούν να έχουν και δραστηριότητες να κάνουν» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ιδανικό προορισμό τα Χανιά και την Κρήτη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και τόνισε ότι η επίσκεψή της, τον Δεκέμβριο, στην Κρήτη έγινε για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Ίδρυμα Βενιζέλος και ξεναγήθηκε στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο μετατρέπεται σε μουσείο. «Δεν είναι τυχαίο που επισκέπτομαι αυτό τον χώρο, που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό σημείο επίσκεψης για τους τουρίστες» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη κατά την έξοδό της από τον χώρο.

Όπως μάλιστα τόνισε, στόχος είναι τα έργα αποκατάστασης στο σπίτι του Βενιζέλου να ολοκληρωθούν το πρώτο τρίμηνο του 2014, χρονιά, που συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η υπουργός επισκέφθηκε και το ναυτικό μουσείο Κρήτης, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το μεσημέρι, συναντήθηκε και με μέλη του δικτύου οινοποιών Κρήτης, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών για τη μοναδική, όπως την χαρακτήρισε, ποιότητα των κρασιών της Κρήτης.

«Το 2013, είδαμε ότι μπορέσαμε να φέρουμε κόσμο και μετά από την περίοδο που συνηθίζεται να έχουμε τουρίστες. Θέλουμε, το 2014, να επιδιώξουμε να έχουμε τουρισμό ακόμα περισσότερους μήνες. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει και τα έσοδα, αλλά και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Ο τουρισμός μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για την ανάκαμψη και έχει τη δυνατότητα, με τους άλλους τομείς της οικονομίας και τη δυναμική του, να τους τραβήξει μπροστά. Θεωρούμε ιδανική τη συνέργεια του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. Πιστεύουμε ότι είναι ο ιδανικός τρόπος για να προωθήσουμε την Ελλάδα και βλέπετε ότι και η καμπάνια της Ελλάδας συνδυάζει τους τοπικούς προορισμούς με την τοπική κουζίνα».

Το απόγευμα, η κ. Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο Χανίων με τοπικούς φορείς του τουρισμού.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/12/13 17:25

    stoxos sou kyria m einai na gemisis ta hotelia s...na exeis ergates k oxi epaggelmaties

    na rixete tous misthous prosopikou kai alla polla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/12/13 10:32

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ!!!
    ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ,ΟΠΛΕΜΠΟΡΑ,ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/13 10:40

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ...
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *