ροή ειδήσεων

"Ακριβή μου άδεια": Τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια που πληρώνουν οι φαντάροι (και όχι μόνο)

"Βαθιά έβαλαν το χέρι οι γονείς προκειμένου να μπορέσουν τα...
στρατευμένα παιδιά τους να ταξιδεύσουν, κάνοντας χρήση των αδειών για τις εορτές. Πρόκειται για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο, στις πιο ακριτικές περιοχές και εκτός ελληνικής επικράτειας, στην Κύπρο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι συνάδελφοι λοιπόν υποχρεώνονται λόγω της απόστασης να χρησιμοποιήσουν την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία -μετά το ιδιωτικό μονοπώλειο που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-, και να καταβάλλουν ένα τεράστιο ποσό για τη μετακίνηση τους, που φυσικά υπερβαίνει κατά πολύ τα 8,7 ευρώ που μας δίνουν ως μισθό μηνιαίως. Να σημειώσουμε ότι οι συνάδελφοι δε μπορούν «να κλείσουν» φθηνά εισιτήρια, καθώς μαθαίνουν την τελευταία στιγμή το πότε θα φύγουν με άδεια, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν τα πλέον ακριβά. Διαφορετικά, θα πρέπει να καλύψουν ένα επίσης σημαντικό κόστος ταξιδεύοντας με άλλα μέσα, χάνοντας όμως σημαντικό τμήμα της άδειας στο δρόμο.

Ας δούμε αντιπροσωπευτικά μερικά δεδομένα για το χρονικό διάστημα των εορτών (αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή):

Αλεξανδρούπολη-Αθήνα: 160-210 ευρώ

Μυτιλήνη-Αθήνα: 150-200 ευρώ

Χιος-Αθήνα: 145-201 ευρώ

Λήμνος-Αθήνα: 172-225 ευρώ

Ρόδος-Αθήνα: 157-230 ευρώ

Κω-Αθήνα: 137-170 ευρώ

Σάμος-Αθήνα: 160-205 ευρώ

Κύπρος-Αθήνα: 155-300 ευρώ

Δε σημαίνει όμως ότι τα βάσανα του συναδέλφου φαντάρου σταματούν στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, καθώς για όσους κατάγονται από άλλες περιοχές π.χ. Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεστρωτία κλπ. πρέπει να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής και της καταβολής του υπέρογκου οικονομικού κόστους.

Αναρωτιέται κανείς με πιο θράσος η κυβέρνηση που έκοψε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα και προκάλεσε ι,5 εκατομμύριο ανέργους απαιτεί από τους γονείς να πληρώσουν τα υπέρογκα αυτά κόστη. Φυσικά, όχι από όλους, αφού με διάφορα κολπάκια, τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν μετατεθεί στον τόπο καταγωγής τους και τη γλυτώνουν για μια ακόμη φορά ως Λιάπηδες.

Αυτές είναι οι δραματικές συνέπειες εις βάρος της λαικής οικογένειας που προκάλεσε η κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων-καταστάσεων επιβίβασης, η οποία αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε από τους ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και Δ.Αβραμόπουλο με πρόφαση τις περικοπές που επέβαλλε η Τρόικα. Πρόκειται όμως για μια σκληρή. ταξική πολιτική απόφαση καθώς παράλληλα δαπανούνται τεράστια ποσά για πανάκριβες Στρατιωτικές Παρελάσεις και Ασκήσεις, ενώ γίνονται νέες πολεμικές προμήθειες πανάκριβου μεταχειρισμένου υλικού!

Η κυβέρνηση όχι μόνο μεθοδευμένα φορτώνει το οικονομικό κόστος της υποχρεωτικής θητείας σε φαντάρους και λαική οικογένεια, αλλά ουσιαστικά προσφέρει με μονοπωλιακούς όρους χιλιάδες στρατιώτες ως πελατεία στην ιδιωτική αεροπορική εταιρεία. Το ίδιο ακριβώς κάνει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος ιδιωτικοποιώντας τα ΚΨΜ των μονάδων, επιτρέποντας στο ιδιώτη να κερδοσκοπεί ασύστολα εις βάρος των συναδέλφων.

Οι φαντάροι είναι και αυτοί θύματα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και άγριου χαρατσώματος του λαού μας, όπως ακριβώς και οι πληθυσμοί των ακριτικών νησιών που βιώνουν την άγρια εκμετάλλευση κράτους και ιδιωτών, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν ολοένα οι διαμαρτυρίες τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες του λαού μας.

Απαιτούμε ο Στρατός να αναλάβει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης μας και να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/13 15:03

    Δεν ειναι μονο οι φανταροι που πληρωνουν αλλα και οι υπολοιποι εργαζομενοι και μη που θελουν να πανε να δουνε τους δικους τους στα σπιτια τους πληρωνουμε τα αισχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/13 18:34

    Aν δεν προσγειωσει τις ιπταμενες τιμες της η Αegean ο κοσμακης φυσικα θα εξυπηρετειτε με το καραβι.Οταν θα αποφασισουν να βαλουν ανθρωπινες τιμες για δρομολογια εσωτερικου τοτε θα τα πουμε.Που για να παμε Θεσ/νικη πληρωνουμε εισιτηρια μεταβασης για Σουηδια.Γελοιοι ξεφτιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *