ροή ειδήσεων

Ε-mail "βόμβα" από την τρόικα: Καμία νέα σύνταξη για το 2014

Την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων την επόμενη χρονιά επεξεργάζεται η τρόικα!...

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα e-mail που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το "νέο" Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τεχνικές ομάδες της τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά!
Στην ουσία οι δανειστές με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα "βόμβα" αποκάλυψαν όχι μόνο ότι σκοπεύουν να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά να απαγορεύσουν ακόμη και την έκδοση νέων συντάξεων, διαβλέποντας ότι οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων δεν κλείνουν με τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κυβέρνηση που γίνονται μετ'εμποδίων.
Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο "φραγής" στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από τη πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος των ασφαλισμένων προς τη συνταξιοδότηση. Στην πράξη οι δανειστές είναι σαν να λένε ότι και να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη είτε με χαμηλά είτε με αυξημένα όρια ηλικίας δεν θα πληρώνεται!
Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της τρόικας ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο "παγώσει" η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου!
Αν η τρόικα περάσει την ακραία αυτή πρόβλεψη, τότε τινάζονται στον αέρα πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι που είναι σε λίστα αναμονής για σύνταξη κυρίως από το ΙΚΑ.
news247.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *