ροή ειδήσεων

Εurostat: «Άγνωστη λέξη» το ίντερνετ για το 36% των Ελλήνων

Η χώρα μας κατατάσσεται επίσης 27η στα 28 μέλη της Ε.Ε., ως προς το ποσοστό των νοικοκυριών με σύνδεση στο διαδίκτυο (56%)...

Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων παραμένουν «ιντερνετικά αναλφάβητοι», όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat. Σύμφωνα με αυτά, το 36% των Ελλήνων δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο - ένα ποσοστό που, από τα 28 κράτη της Ε.Ε., είναι καλύτερο μόνο από τα αντίστοιχα της Ρουμανίας (42%) και της Βουλγαρίας (41%).Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος όσων δεν έχουν «σερφάρει» ποτέ είναι πολύ μικρότερος, αγγίζοντας το 21%. Παρ' όλα αυτά, ο «ιντερνετικός αναλφαβητισμός» στη χώρα μας δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά απ' ό,τι ισχύει επίσης στην Ιταλία (34%), την Πορτογαλία (33%), την Κύπρο (32%) και την Πολωνία (32%).

Έτσι, η μελέτη της Eurostat αποτυπώνει περισσότερο το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στα κράτη-μέλη, καθώς σε έξι κράτη το ποσοστό των πολιτών που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο είναι κάτω από 10%. Μάλιστα, στη Δανία και το Λουξεμβούργο το ποσοστό αυτό είναι 4% και 5% αντίστοιχα.

Με ποσοστό 56%, η Ελλάδα κατατάσσεται επίσης στην προτελευταία θέση των νοικοκυριών με ιντερνετική σύνδεση, έχοντας καλύτερη επίδοση μόνο τη Βουλγαρία (54%). Σε αυτή την περίπτωση, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 79%, ένα νούμερο αρκετά βελτιωμένο από το 55% που είχε καταγράψει η αντίστοιχη μελέτη της Eurostat πριν από μία εξαετία, αποδεικνύοντας τη μεγάλη διείσδυση που είχε το web τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν πάλι οι «συνήθεις ύποπτοι». Έτσι, ιντερνετική σύνδεση έχει το 95% των νοικοκυριών στην Ολλανδία, το 94% στο Λουξεμβούργο, και το 93% στη Δανία και τη Σουηδία.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η απήχηση του ίντερνετ έχει σαν συνέπεια και τη διεύρυνση όσων αξιοποιούν τις πλατφόρμες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Έτσι, σε 8 από τα 28 κράτη-μέλη, πάνω από το 50% των πολιτών χρησιμοποίησε μέσα στη χρονιά το web για να έρθει σε επαφή ή να εξυπηρετηθεί από κάποια δημόσια υπηρεσία.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/13 15:35

    με 45% του πληθυσμού στην Ελλάδα άνω των 65 χρονών θα έλεγα ότι αρκετοί που θεωρητικά έχουν σύνδεση ίντερνετ στο σπίτι τούς μάλλον είναι πακέτο από κάποια εταιρία με μηδαμινή χρήση. Ακόμα ίσως να μην γνωρίζουν ότι έχουν ίντερνετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *