ροή ειδήσεων

1.645.000 (!) νοικοκυριά δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2012

Η Εφορία δεν ξεχνάει, και ζητάει να πληρώσουν ως το τέλος του μήνα το χαράτσι του 2012 για τα ακίνητα περίπου 1.645.000 νοικοκυριά.

Πρόκειται για το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ, που ήταν σύλληψης του Ευάγγελου Βενιζέλου και...
έφθανε στους πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Στην ουσία η απανταχούσα αφορά περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά που έχουν ρολόγια της ΔΕΗ και τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης ανέρχονται συνολικά στα 4.500.000.

Το αστείο και ταυτόχρονα τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι συγκεκριμένοι (που είτε δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι είτε το έχουν πληρώσει μερικώς) δεν θα ειδοποιηθούν με σημείωμα από την Εφορία.

Θα πρέπει να μπούνε στο TAXISnet και να δούνε τη σχετική ειδοποίηση που θα υπάρχει στην ατομική τους θυρίδα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος ειδοποίησης έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό από τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη και έχει εφαρμοστεί και για άλλα ληξιπρόθεσμα και όχι μόνο χρέη.

Αποτελεί «ευγενική χορηγία» του προαναφερόμενου προς τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό, ο οποίος ζει για έκτο χρόνο κάτω από τη σκλαβιά του Μνημονίου που έφερε η χρεοκοπία της χώρας, την οποία προκάλεσαν οι ανερμάτιστοι πολιτικοί.

Το ΕΕΤΗΔΕ αρχικά διαψευδόταν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου έσκιζε τα ρούχα του υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τελικά, συνηθισμένος στις κωλοτούμπες και στα «λέω ξελέω», έκανε στροφή 180 μοιρών υποστηρίζοντας εκ των υστέρων ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα ήταν το καλύτερο μέσο για να πληρωθεί ο φόρος!

Οταν τα έλεγε αυτά ο Ευ. Βενιζέλος είχε στο μυαλό του και τον εκβιασμό που θα γινόταν στον κόσμο, καθώς το χαράτσι ενσωματωνόταν στον λογαριασμό του ηλεκτρικού, που αν δεν πληρωνόταν η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα.

Το χαράτσι για τα ακίνητα απέδωσε το 2012 περίπου 2,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 2,5 δισ. ευρώ ήταν τα έσοδα που μπήκαν στα κρατικά ταμεία από το μέτρο το 2013.
Δημοκρατία

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *