Το κοτόπουλο και ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι από τα κυριότερα προϊόντα καθημερινής σίτισης στο δυτικό κόσμο, αλλά αποτελούν...
επιπλέον και τις κυριότερες πηγές ασθενειών για τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και στην οποία αφιερώνει σχετικό δημοσίευμα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider.
Η έκθεση, την οποία κατάρτισε ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών CSPI (Center for Science in the Public Interest) κατατάσσει τα προϊόντα κρέατος βάσει των πιθανοτήτων να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.
Στην κορυφή της λίστας άρχει το κοτόπουλο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο μοσχαρίσιος κιμάς. Υψηλού κινδύνου, ωστόσο, θεωρείται επίσης η γαλοπούλα και η μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ μέσου κινδύνου θεωρείται το χοιρινό και το ροσμπίφ, με το χοιρομέρι, τα λουκάνικα και τα νάγκετς τηγανητού κοτόπουλου να κατατάσσονται στην τελευταία θέση ως προς την επικινδυνότητά τους.
Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη υιοθέτησης από την πλευρά των καταναλωτών αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «προληπτική διατροφή», θεωρώντας πως όλα τα κρέατα ενέχουν κινδύνους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μαγειρέματος των κρεάτων, καθώς όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει πηγές επικίνδυνων βακτηρίων και μικρο-οργανισμών
Parapona-Rodou
επιπλέον και τις κυριότερες πηγές ασθενειών για τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και στην οποία αφιερώνει σχετικό δημοσίευμα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider.
Η έκθεση, την οποία κατάρτισε ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών CSPI (Center for Science in the Public Interest) κατατάσσει τα προϊόντα κρέατος βάσει των πιθανοτήτων να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.
Στην κορυφή της λίστας άρχει το κοτόπουλο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο μοσχαρίσιος κιμάς. Υψηλού κινδύνου, ωστόσο, θεωρείται επίσης η γαλοπούλα και η μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ μέσου κινδύνου θεωρείται το χοιρινό και το ροσμπίφ, με το χοιρομέρι, τα λουκάνικα και τα νάγκετς τηγανητού κοτόπουλου να κατατάσσονται στην τελευταία θέση ως προς την επικινδυνότητά τους.
Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη υιοθέτησης από την πλευρά των καταναλωτών αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «προληπτική διατροφή», θεωρώντας πως όλα τα κρέατα ενέχουν κινδύνους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μαγειρέματος των κρεάτων, καθώς όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει πηγές επικίνδυνων βακτηρίων και μικρο-οργανισμών
Parapona-Rodou
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.