ροή ειδήσεων

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Πολιτικός και κοινωνικός αμοραλισμός το απαράδεκτο νέο πλαφόν συνταγογράφησης στους γιατρούς

κ. Υπουργέ,

Με την υπουργική απόφαση ΦΕΚ 3117/99/1/2013 επιβάλλεται πλαφόν στη συνταγογράφηση όλων των μελών μας που δημιουργεί απαράδεκτα... ιατρικά κριτήρια στο έργο τους και στη δουλειά τους καθώς και μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους και ασθενείς.

Η εξέταση των ασφαλισμένων στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ μετά τον διπλασιασμό των ιατρικών επισκέψεων σε 400 τον μήνα και με περιορισμένο δικαίωμα συνταγογράφησης που φτάνει το 80% και στους ιατρούς του ΕΣΥ, είναι πέρα πάσης λογικής πολιτικού αλλά και κοινωνικού αμοραλισμού.

κ. Υπουργέ

Ø Πως θα καλυφτούν οι δαπάνες εμβολιασμών σε παιδιά και ενήλικες?

Ø Πως θα καλυφτούν οι δαπάνες σε χρονίως πάσχοντες όπως αυτοί με νεοπλασματικές νόσους, αιμοκαθαρόμενοι και ασθενείς με πολλαπλά χρόνια νοσήματα?

Η μηνιαία δαπάνη στη συνταγογράφηση λαμβάνει υπόψη την εκτελεσμένη συνταγή από τον φαρμακοποιό και όχι την αναγραφόμενη.

Με ποιο τρόπο ο γιατρός θα υπολογίζει ακριβώς τη δαπάνη αφού το κόστος της συνταγής οριστικοποιείται μόνο αφού θα έχει ήδη εκτελεστεί?

Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στην αποδόμηση κάθε είδους στοιχειώδους παροχής ιατρικών υπηρεσιών και στο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη να έχει την περίθαλψη και την χορήγηση του φαρμάκου όταν αρρωστήσει αφού πληρώνει υψηλοτάτες εισφορές (όσοι ακόμα έχουν να πληρώσουν) στα λεηλατημένα ταμεία με τις πολιτικές λαθεμένες αποφάσεις από την εξουσία που αυτή τη στιγμή κυβερνά της χώρα μας.

Οι πολίτες έχουν μετατραπεί σε υποζύγια των πολιτικών αντισυνταγματικών αποφάσεων σας που στραγγαλίζουν πλέον κάθε νόμιμο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών-ανθρώπων που ούτε και στα απολυταρχικά καθεστώτα δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους κυβερνώντες.

Το μέτρο αυτό αδικεί κατάφωρα τους νέους ιατρούς και επιβραβεύει τους όποιους ιατρούς υπερσυνταγογραφούσαν αφού το πλαφόν τους θα είναι υψηλό. Έτσι και οι τελευταίοι νέοι ιατροί που έμειναν στη Ελλάδα τους οδηγείτε στην μετανάστευση.

Η απόφαση σας αυτή έχει ως σκοπό τον αφανισμό του ιατρού αφού υποψιαζόμαστε ότι το πλαφόν στις δημιουργούμενες μη ιατρικές εταιρείες θα είναι χωρίς όριο.

Η προσπάθεια που γίνεται για να διορθώσετε τον αιμορραγούντα ΕΟΠΥΥ που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε εμβολιάσατε με ληγμένα εμβόλια και στο τέλος τον θανατώνετε θα είναι και η ταφόπλακα της πολιτικής που πάτε να εφαρμόσετε, πελαγωμένοι από την αναποτελεσματική πολιτική που ακλουθείτε στέλλοντας στον Καιάδα ασθενείς και ιατρούς.

Τελικά εντολοδόχοι των τροικανών κατακτητών θα δημιουργήσετε στη θέση ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την εξουσία και το χρήμα και νομοθετούν αλλά και των υπολοίπων πολιτών που δεν σας ακολουθούν και δεν σας πιστεύουν πλέον, δυο κατηγορίες Ελλήνων πολιτών.

· Τους τυχερούς Έλληνες που δεν αρρωσταίνουν
· Τους άμοιρους που τόλμησαν να αρρωστήσουν

Για τον ΙΣΡ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Απ. Μαντάς Ιωάννης Στ. Μυροφόρου

Προς
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Γεωργιάδη Άδωνι
Αριστοτέλους 17
104 33 ΑΘΗΝΑ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *