ροή ειδήσεων

Γερμανός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής: Είμαι γκέι

Λίγους μήνες αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια...
(τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 31 ετών ελέω αρκετών τραυματισμών), ο Τόμας Χίτσλσμπεργκερ... αποφάσισε να "βγει μπροστά" και να αποκαλύψει δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.



"Είμαι ομοφυλόφιλος", δήλωσε χωρίς περιστροφές σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του "Die Zeit", και συνέχισε:
"Για μένα ήταν μία μακριά και δύσκολη διαδρομή αλλά στο τέλος κατάλαβα πως προτιμώ να ζω με έναν άνδρα τη ζωή μου.
Αποφάσισα να μιλήσω επειδή πιστεύω πως έφτασε η στιγμή να κάνω ένα βήμα μπροστά σχετικά με αυτό το θέμα, όπως είναι η ομοφυλοφιλία στον επαγγελματικό αθλητισμό".
Ο 31χρονος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει άλλους Γερμανούς αθλητές που να είναι ομοφυλόφιλοι και πρόσθεσε στο πλαίσιο της άκρως αποκαλυπτικής του συνέντευξης:
Τη φανέλα της "Νάσιοναλμαντσαφτ" από το 2004 μέχρι το 2010 φόρεσε ο Τόμας Χίτσλσμπεργκερ


"Δεν ντράπηκα ποτέ για αυτό που ήμουν, όμως στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα εύκολο να αντιμετωπίζεις αυτό το ζήτημα. Φανταστείτε 20 άνδρες καθισμένους γύρω από ένα τραπέζι, την ώρα που πίνουν και λένε αστεία για τους γκέι.
Ακόμα και αν δεν είναι πάρα πολύ προσβλητικά, δεν είναι εύκολο. Έπαιξα σε Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία και η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται πρόβλημα, ούτε στα αποδυτήρια, όμως στον επαγγελματικό αθλητισμό υπάρχουν κάποια στερεότυπα".
Σημειώνεται πως ο Χίτσλσμπεργκερ έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά σειρά σε Άστον Βίλα, Τσέστερφιλντ, Στουτγκάρδη, Λάτσιο, Γουέστ Χαμ, Βόλφσμπουργκ και Έβερτον, ενώ φόρεσε και 52 φορές τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας με την οποία σημείωσε και έξι γκολ.
Πηγή: sport24.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *