ροή ειδήσεων

Ο ελεύθερος επαγγελματίας ''τελειώνει'' φορολογικά

"Χαριστική βολή" για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις η αλόγιστη υπερφορολόγηση και τα εξωπραγματικά πρόστιμα, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ...


Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί για τις 21 ανατροπές με 1,7 δισ. ευρώ πρόσθετα βάρη στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου που επιβαρύνουν φέτος όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ αντιδρά έντονα στα πρόστιμα "εξόντωσης και όχι συμμόρφωσης" που επιβάλλονται στους ΜμΕ επιχειρηματίες, ενώ επισημαίνει ότι η "αμαρτωλή" κατηγορία του άρθρου 48 του Ν.2238/94 και ο όρος "ελεύθερος επαγγελματίας" παύει πλέον να υφίσταται, τουλάχιστον φορολογικά.

Ο όρος "ελεύθερος επαγγελματίας" παύει πλέον να υφίσταται τουλάχιστον φορολογικά

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από κάθε πηγή, η ενιαία αντιμετώπιση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα, τα εξωπραγματικά πρόστιμα, αλλά και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που, κατά τη συνομοσπονδία, οδηγούν την «κούρσα» προς την επίτευξη των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, όσον αφορά το σκέλος των εσόδων.
Όμως σημειώνεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν δυσάρεστα αισθητές σε όλους τους φορολογουμένους κατά την παραλαβή των φετινών εκκαθαριστικών της εφορίας, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», αφού εκτός από την κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών όπως δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κύριας κατοικίας, επιτόκια δανείων αλλά και μείωση των ιατρικών δαπανών, θα περιέχουν φόρους δυσανάλογους με το εισόδημα.

Επιπλέον, όπως συμπληρώνει η ΕΣΕΕ, σε αντιστάθμισμα όλων των φοροεπιβαρύνσεων, φημολογείται επέκταση της πάγιας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών και σε "μη ληξιπρόθεσμες" οφειλές φόρων, ενώ θα ισχύσουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις για την ένταξη στη ρύθμιση, καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης του αριθμού των δόσεων από 12 σε 24 ενώ ως προς τον ελεγκτικό μηχανισμό, ανακοινώθηκε προφορικά από την ηγεσία του υπουργείου πως τα Ανώτατα Ελεγκτικά Κέντρα των μεγάλων επιχειρήσεων θα διαλυθούν και θα αντικατασταθούν από κάτι άγνωστο.

Σε όλα αυτά, τέλος, ανησυχητική είναι και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:
"...πράγματι απορώ πως η ανάλυση των ποσών των ληξιπρόθεσμων οφειλών από βεβαιωμένους φόρους δεν κατάφερε να πείσει και να οδηγήσει την τρόικα σε "έξυπνες" λύσεις φορολογικής συμμόρφωσης, αντί σε πρόστιμα φορολογικής εξόντωσης. Όσοι μικρομεσαίοι επιβιώσαμε από την κρίση, την παρατεταμένη ύφεση και την "εκτέλεση" του μνημονίου, κινδυνεύουμε από τη "χαριστική βολή" της αλόγιστης υπερφορολόγησης και των εξωπραγματικών προστίμων. Ούτε αντέχουμε, ούτε έχουμε για άλλους φόρους..."


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *