ροή ειδήσεων

"Το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει Ευρωβουλευτή" επισημαίνει σε δημοσίευμα της η Washington Post

Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις Ευρωεκλογές από κοινού με την «Κίνηση των 58» προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή και μήπως...
καταφέρει να εκλέξει Ευρωβουλευτή, επισημαίνει σε δημοσίευμα της η Washington Post. Με λίγα λόγια η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πώς το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει.

Σε δημοσίευμα της με τίτλο «Οι ταλαιπωρημένοι Ελληνες Σοσιαλιστές θα αντιμετωπίσουν τις κάλπες με άλλο όνομα», η Washington Post επισημαίνει ότι το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις ευρωεκλογές με την κίνηση των 58 και την επωνυμία «Προοδευτικοί Δημοκράτες», με την εφημερίδα να υποστηρίζει πως μια παρόμοια συμμαχία σχεδιάζεται και για τις δημοτικές εκλογές.
Στη συνέχεια, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στα αίτια της πτώσης του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «οι Σοσιαλιστές κυριαρχούσαν στην ελληνική πολιτική σκηνή για δεκαετίας, αλλά η δημοτικότητα τους έχει σφυροκοπηθεί καθώς οι ψηφοφόροι κατηγόρησαν το κόμμα για την σοβαρή οικονομική κρίση της χώρας και γέμισαν οργή με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβλήθηκαν.
Η υποστήριξη για το ΠΑΣΟΚ, έπεσε κάτω από το 5% σε δημοσκοπήσεις του Δεκεμβρίου, μετά το σχεδόν 44% που πήρε στην τεράστια εκλογική νίκη του 2009».
Το δημοσίευμα, παραθέτει και δηλώσεις του Δημήτρη Καρύδη στο Associated Press ο οποίος τονίζει πως θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ να επεκταθεί η συνεργασία και σε επίπεδο εθνικών εκλογών.
Παράλληλα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στον Ανδρέα Παπανδρέου και την μεγάλη ιστορία του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως σήμερα, αναφέροντας ωστόσο πως οι επικριτές του κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για πατρωνία του δημόσιου τομέα και ευνοιοκρατία.
Τέλος, την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με την κίνηση των 58 σχολιάζει και ο αναλυτής Γιώργος Τζογόπουλους ο οποίος τονίζει ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να περιορίσει το εύρος της «τιμωρίας» του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *