ροή ειδήσεων

Σώζονται τα ΕΑΣ! Έκλεισαν δουλειά 250εκ.δολαρίων [ΕΠΙΣΤΟΛΗ]

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Με επιστολή που έστειλε πριν από τρία 24ωρα η Αμερικάνικη εταιρία «ΑΤΚ» γνωστοποίησε στη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ότι ...


της ανατέθηκε τελικά από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ η προμήθεια πυρομαχικών 40mmL60. Οπότε και η εν λόγω αμερικανική εταιρία αναθέτει την κατασκευή των πυρομαχικών αυτών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η Αμερικανική εταιρία λειτουργεί ως μεσολαβητής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσουν στην Αθήνα εκπρόσωποι της ΑΤΚ προκειμένου να υπογράψουν την τελική σύμβαση και να καθοριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Η παραγγελία αφορά την κατασκευή 1.000.000 φυσιγγίων .

Σε πρώτη φάση το μερίδιο των ATK – ΕΑΣ θα ανέλθει σε 1.000.000 βλήματα 40mmL60 με την αξία του να ανέρχεται σε περίπου 250.000.000 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (182,3 εκατ. ευρώ) Προβλέπεται να υλοποιηθεί εντός πέντε ετών. Τα πυρομαχικά αυτά προορίζονται για τα αμερικανικά μαχητικά και η ΑΤΚ ,όπως αποδεικνύει, εμπιστεύεται τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Τη δουλειά αυτή τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν την πήραν χαρισματικά αλλά τη κέρδισαν μετά από διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΑΤΚ. Ένα άλλο σημαντικό είναι πως δεν θα χρειαστεί το ελληνικό κράτος να δώσει κεφάλαια κίνησης στα ΕΑΣ. Οι πρώτες ύλες για να μπει στη γραμμή παραγωγής η παραγγελία αυτή θα χρηματοδοτηθούν από την ΑΤΚ.

Η εξέλιξη αυτή αποστομώνει τόσο τη Γερμανία όσο και τους εδώ υποστηρικτές της Άγκελα Μέρκελ και του Σόιμπλε οι οποίοι ζητούσαν εδώ και τώρα να μπει λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αδιαφορώντας και για τις εθνικές συνέπειες που θα υπήρχαν.

Θα ήταν ενδιαφέρον να βγουν τώρα όλοι αυτοί και να σχολιάσουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς όταν το άκουγαν ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί η παραγγελία αυτή, χαμογελούσαν ειρωνικά για να μην μπούμε ότι γελούσαν κιόλας.

Τα γεγονότα δικαιώνουν το μέγαρο Μαξίμου που πρόβαλε σθεναρή αντίσταση μέχρι τέλους στις σχετικές απαιτήσεις της Τρόικας πιέζοντας ότι αν δεν μπει εδώ και τώρα λουκέτο στα ΕΑΣ δεν θα υπάρξει συνέχεια στη χρηματοδότηση της χώρας . Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό και υπήρξαν πάρα πολλές διαβουλεύσεις σε υψηλό επίπεδο.
Ευτυχώς οι ξένοι παράγοντες δεν κατάφεραν να κάνουν οικόπεδα τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ σε Υμηττό και Ελευσίνα που διαθέτουν ειδικές άδειες λειτουργία (πολύ δύσκολα ξαναβγαίνουν) πανάκριβα μηχανήματα και έμπειρο προσωπικό.

Βέβαια οι Τροϊκανοί ίσως να ήθελαν να κατεβάσουν «ρολά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» για να πάρουν οι δικές τους χώρες τις δουλειές που δίδονται τώρα στα ΕΑΣ και θα που θα τους ανατεθούν στο μέλλον.


*στο newpost

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *