ροή ειδήσεων

Τα 5 αντικείμενα σε δημόσιους χώρους που «κουβαλούν» τα περισσότερα μικρόβια!

Κάνουμε τα πάντα για να απαλλαγούμε από τα μικρόβια στο σπίτι μας. Τι γίνεται όμως όταν βρισκόμαστε σε ένα δημόσιο χώρο;

Δείτε σε ποια κοινόχρηστα αντικείμενα «κάνουν πάρτι» τα μικρόβια....







1. Κατάλογος εστιατορίου



Έχετε δει ποτέ κανέναν να πλένει τον κατάλογο σε ένα εστιατόριο; Μάλλον όχι… Μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Medical Virology δείχνει ότι ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει έως και 18 ώρες επάνω σε μια σκληρή επιφάνεια. Σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο, ο κατάλογος μπορεί να περάσει από εκατοντάδες χέρια καθημερινά, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται όλο και περισσότερα μικρόβια. Μην αφήνετε ποτέ τον κατάλογο να ακουμπήσει τα μαχαιροπίρουνα και πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας αφού κάνετε την παραγγελία σας.


2. Χερούλι δημόσιας τουαλέτας



Είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο χωρίς να ακουμπήσουμε το χερούλι. Χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριδιακό μαντιλάκι ή οτιδήποτε σας βρίσκεται πρόχειρο προκειμένου να αποφύγετε την άμεση επαφή. Μπορεί να δώσετε την εντύπωση ότι πάσχετε από μικροβιοφοβία, αλλά τουλάχιστον δε θα αρρωστήσετε!


3. Συσκευασία για σαπούνι



Περίπου το 25% αυτών των αντικειμένων στις δημόσιες τουαλέτες «κουβαλά» παθογόνα βακτήρια. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως τα χέρια που ακουμπούν τη συσκευασία είναι βρώμικα κι έτσι ο αριθμός των βακτηρίων αυξάνεται με τρομακτικό ρυθμό. Φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα ώστε να προστατευθείτε.


4. Καροτσάκι σούπερ μάρκετ



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα μελέτησαν τον αριθμό των βακτηρίων που μεταφέρεται από τα καροτσάκια στα χέρια των καταναλωτών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος απ’ ότι στις δημόσιες τουαλέτες.


5. Συσκευασίες για κέτσαπ και μουστάρδα



Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι εξίσου επιμελείς στο πλύσιμο των χεριών πριν το φαγητό. Εάν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει την κέτσαπ πριν από εσάς χωρίς να πλύνει τα χέρια του, τότε όλα τα μικρόβια θα μεταφερθούν στα δικά σας χέρια. Μην προσπαθήσετε να κρατήσετε τη συσκευασία με χαρτοπετσέτα, καθώς οι πόροι επιτρέπουν και πάλι στα μικρόβια να μεταφερθούν εύκολα. Φροντίστε απλώς να πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν φάτε.
onmed.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *