επικαιρότητα

Πώς η τεχνολογία θα αλλάξει το ποδόσφαιρο τα επόμενα 50 χρόνια

Μια νέα έκθεση για το "Μέλλον του ποδοσφαίρου" προβαίνει σε προβλέψεις για τους καινοτόμους τρόπους με τους οποίους το πιο δημοφιλές σπορ του κόσμου αναμένεται να αλλάξει χάρη στην τεχνολογία τα επόμενα 50 χρόνια...
Η μελέτη, που εκπονήθηκε για λογαριασμό της HTC, επίσημου προμηθευτή Smartphone του UEFA Champions League και του UEFA Europa League, παρουσιάζει 30 τρόπους με τους οποίους το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να αλλάξει μέχρι το 2060, μεταξύ των οποίων το ποδόσφαιρο ανδροειδών, η ενσωμάτωση δεδομένων στην εξάρτυση των παικτών (ακόμα και σε φακούς επαφής) και η απανταχού διαθέσιμη υπερρεαλιστική τρισδιάστατη προσομοίωση.
Με τα Smartphone να βρίσκονται στην καρδιά της ποδοσφαιρικής εμπειρίας που απολαμβάνουν οι φίλαθλοι σήμερα, η έκθεση ερευνά επίσης τις φουτουριστικές δυνατότητες που μπορούν να προσδοκούν οι φίλαθλοι όσον αφορά τον τρόπο που απολαμβάνουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με το κινητό τους, όπου κι αν βρίσκονται.
Η εμπειρία των φιλάθλων θα αλλάξει για πάντα
Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπονήθηκε από τη φημισμένη συμβουλευτική εταιρεία μελλοντολογίας Futurizon, εκείνοι που θα επωφεληθούν περισσότερο από την αυξανόμενη επιρροή και εφαρμογή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο είναι οι φίλαθλοι:
• Σε 5 χρόνια: εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν στους θεατές να συνδέονται με τους παίκτες και να συντονίζονται με άλλους φιλάθλους για να υποστηρίξουν τους ήρωες τους, αναβαθμίζουν το ποδοσφαιρικό θέαμα και φέρνουν τους φιλάθλους πιο κοντά σε ομάδες και παίκτες. Ενσωματώνοντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεδομένα του αγώνα σε πραγματικό χρόνο, οι εφαρμογές αυτές θα είναι η πιο ολοκληρωμένη συνοδεία σε κάθε αγώνα.
• Σε 15 χρόνια: η παρακολούθηση του αγώνα από το σπίτι γίνεται μια πολύ πιο συναρπαστική εμπειρία, καθώς ρομπότ που μοιάζουν με έντομα και η εμφάνιση των παικτών θα έχει ενσωματωμένες κάμερες, για μια εντελώς νέα άποψη του αγώνα
• Σε 55 χρόνια: η τεχνολογία επιτρέπει στους φιλάθλους να ελέγχουν ανθρωποειδή ρομπότ σε αγώνες πλήρους κλίμακας και να ζουν με όλες τους τις αισθήσεις την εμπειρία του αγωνιστικού χώρου μέσω της προηγμένης εικονικής πραγματικότητας
Το ποδόσφαιρο όπως δεν το έχεις ξαναδεί
Παράλληλα με τη βελτίωση της εμπειρίας για τους φιλάθλους, οι ίδιοι οι αγώνες θα μεταμορφωθούν πλήρως, καθώς η τεχνολογία θα επιτρέπει σε ομάδες και ποδοσφαιριστές να κάνουν ακόμα καλύτερη χρήση δεδομένων για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους:
• Σε 5 χρόνια: γενικευμένη ενσωμάτωση αισθητήρων πρόσκρουσης της μπάλας και μετρητών επιτάχυνσης στα ποδοσφαιρικά παπούτσια θα δίνουν τη δυνατότητα ακριβούς μέτρησης της πρόσκρουσης μπάλας και ποδοσφαιριστή που θα ωφελήσει και τους διαιτητές
• Σε 20 χρόνια: η ‘ενεργή επιδερμίδα’ φέρνει τα τυπωμένα στο δέρμα των παικτών ηλεκτρονικά κυκλώματα, για τη σύνδεση του νευρικού συστήματος και της βιοχημείας του αίματος σε εξωτερικά δίκτυα και συσκευές, παράγοντας πολύπλοκες αναλύσεις που βοηθούν τους παίκτες να βελτιώσουν γρήγορα τις επιδόσεις τους
• Σε 25 χρόνια: ενεργοί φακοί επαφής θα επιτρέπουν σε διαιτητές και επόπτες να παρακολουθούν τη δράση από οποιαδήποτε γωνία και να ζουμάρουν κατά βούληση – ίσως ακόμα και σε 3D
Ο κορυφαίος μελετητής και συντάκτης της μελέτης Dr Ian Pearson, από την εταιρεία Futurizon, σχολίασε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που επικεντρώνεται στη συμμετοχή του κοινού. Η τεχνολογία χρησιμοποιούταν ανέκαθεν για τη βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού και της συμμετοχής του κοινού, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Τα επόμενα χρόνια αυτό θα γίνει με αλματώδεις ρυθμούς, καθώς η δράση στον αγωνιστικό χώρο θα διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο από δεδομένα, ενώ στις κερκίδες και στο σπίτι η εμπειρία του κοινού θα γίνεται πιο πλούσια σε σημείο απίστευτου ρεαλισμού αισθήσεων.»
Ο Graham Wheeler, διευθυντής του τμήματος διαχείρισης εμπορικής διάθεσης προϊόντων της HTC, δήλωσε: «Σε αυτή την έκθεση, όταν κοιτάμε πίσω σε καινοτομίες του παρελθόντος, όπως η τεχνολογία της γραμμής τέρματος, είναι εμφανές ότι η τεχνολογία έχει κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο ζούμε το ποδόσφαιρο. Η καινοτομία που τοποθετεί στο επίκεντρο τον φίλαθλο είναι στον πυρήνα της συνεργασίας της HTC με το UEFA Champions League και το UEFA Europa League και ανυπομονούμε να συμμετέχουμε σ’ αυτό το συναρπαστικό μέλλον.»
Η HTC έχει κάνει ήδη ένα βήμα προς το μέλλον του ποδοσφαίρου με τη νέα της εφαρμογή HTC FootballFeed που διατίθεται δωρεάν μέσω του Play Store. Η εφαρμογή αυτή φέρνει στο επίκεντρο τον φίλαθλο και προσφέρει επίσημες ενημερώσεις λεπτό προς λεπτό από το UEFA Champions League και το UEFA Europa League, απευθείας στο κινητό σου. Όπου κι αν βρίσκεται κανείς – στις κερκίδες, στον καναπέ σου, στο γραφείο ή για βόλτα στην πόλη – το HTC FootballFeed τού προσφέρει ζωντανή ενημέρωση με πληροφορίες και στατιστικά που μπορεί να προσαρμόσει όπως θέλει, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από ειδήσεις και άλλο πλούσιο περιεχόμενο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά