ροή ειδήσεων

Γυναίκα Ξενοδοχοϋπάλληλος και εγκυμοσύνη, τι πρέπει να γνωρίζει

Προς όλες τις ενδιαφερόμενες μητέρες,

Ενημερώνουμε ότι όλες οι έγκυες και νέες μητέρες ξενοδοχοϋπάλληλοι οφείλουν να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους! Οι εργοδότες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποχρεούται πλέον...  να εφαρμόζουν τον νόμο περί προστασίας της μητρότητας. Παλαιοτέρα οι γυναίκες ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν συμπεριλαμβάνονταν στο εν λόγο νόμο ύστερα όμως από παρέμβαση της Κυρίας Πετράλιας από τις 6 Σεπτεμβρίου 2009 περιλαμβάνονται και δικαιούνται να πάρουν εξάμηνη ειδική άδεια μητρότητας από τον ΟΑΕΔ κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους παρακάτω συνδέσμους ή επικοινωνήστε με το Σωματείο μας.

Τελ. επικοινωνίας: 2241032220

Άδεια Θηλασμού & Φροντίδας παιδιών

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται:

α) Για το χρονικό διάστημα 30 μηνών από τη λήξη της άδειας λοχείας, δηλαδή 9 βδομάδες μετά τον τοκετό,(Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2004 άρθρο 8), είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα από την εργασία τους.

β) Εναλλακτικά με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο (2) ώρες ημερησίως για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες και σε μία (1) ώρα ημερησίως για έξη (6) επιπλέον μήνες (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2002 –2003 άρθρο 6).
http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=191

Ειδική άδεια μητρότητας
ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ (ΑΡΘΡΟ 142, Ν.3655/08).
Με το άρθρο 142 του ν.3655/2008(ΦΕΚ 58 Α/ 3-4-2008) οι εργαζόμενες μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση δικαιούνται ειδική άδεια προστασίας μητρότητας χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών.
http://www.kepea.gr/aarticle.php?id=606

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *