ροή ειδήσεων

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ !!

Πολλοί μιλάνε για κλιματική αλλαγή και άλλα πολλά. Σε καμία περίπτωση ο ερχομός του πιο ζεστού καλοκαιριού των τελευταίων ετών φέτος, δεν μπορεί να συνδυαστεί με κλιματική αλλαγή...Το γιατί, απλά θα σας το αναλύσουμε παρακάτω στο άρθρο μας αλλά ταυτόχρονα και πρόβλεψη μας για το φετινό καλοκαίρι...

Γερμανοί μετεωρολόγοι μιλούν για ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε Ελλάδα και Ευρώπη...
Θερμά καλοκαιρία με καύσωνες, αλλά και ψυχρά καλοκαίρια με πολλές καταιγίδες και όχι πολλούς ως και καθόλου καύσωνες, υπήρχαν και θα υπάρχουν για όσο υπάρχει και ο πλανήτης μας. Γερμανοί μετεωρολόγοι ισχυρίζονται ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σε Ελλάδα αλλά και σε Ευρώπη, σε σχέση πάντα με τα τελευταία χρόνια.
Η δική μας αναλυτική πρόβλεψη για φέτος το καλοκαίρι - Πάμε για θερμό καλοκαίρι !!
Στην Ελλάδα το πιο θερμό καλοκαίρι από το 2000 ως το 2014 και γενικότερα ως τώρα, ήταν το καλοκαίρι του 2007 όπου είχαν καταγραφεί και θερμοκρασίες κοντά στους 50oC στα τέλη Αυγούστου, ενώ γενικότερα εκείνο το καλοκαίρι είχε πολλούς καύσωνες. Δεν ξέρουμε αν και φέτος θα έχουμε ένα ανάλογο φαινόμενο όπως το 2007, ωστόσο τα δικά μας προγνωστικά στοιχεία τα οποία και συνεχώς αναλύουμε σε πέρας μισού περίπου χρόνου μετά, δείχνουν αρκετούς καύσωνες για τους 3 μήνες του καλοκαιριού, δηλαδή τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και κυρίως τον Αύγουστο, με λίγες γενικά βροχές και καταιγίδες, οι οποίες όμως όταν θα έρχονται, θα είναι πολύ ισχυρές. Επίσης τα προγνωστικά μας στοιχεία, θέλουν ήδη από τον Μάιο και κυρίως από τα μέσα του και μετά, τα πρώτα θερμά ρεύματα από την βόρεια Αφρική να εισβάλλουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ακόμα και με "μίνι" καύσωνες, δηλαδή θερμοκρασίες 35-36oC. Για μήνα Μάιο τέτοιες θερμοκρασίες αν και εφόσον σημειωθούν, θα δημιουργούν συνθήκες "μίνι" καύσωνα.
Γενικότερα πάντως, δεν είμαστε σε θέση να πούμε και να ανακοινώσουμε ότι λένε οι Γερμανοί επιστήμονες, ότι δηλαδή το φετινό καλοκαίρι του 2014 αλλά και το καλοκαίρι του 2015, θα είναι από τα πιο θερμά από τότε που γίνονται μετεωρολογικές καταγραφές και γενικότερα από τότε που δημιουργήθηκε η γη μας. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει από πολλούς επιστήμονες, από την ύπαρξη της η γη, περνάει πολλές αλλαγές και όπως είναι λογικό, μερικές από αυτές θα τις διανύσουμε και τώρα, όπως δηλαδή βαρυχειμωνιά, καύσωνες, σεισμούς κ.τ.λ.
Δεν είναι περίεργο να έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι φέτος με αρκετούς καύσωνες. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό σε σχέση με την διάρκεια της γης, δηλαδή με την ηλικία της γης. Ουσιαστικά δεν πιστεύουμε σε κλιματική αλλαγή. Πιστεύουμε δε πως προβλέψεις για το θερμότερο καλοκαίρι από τότε που έγινε η γη δεν υφίστανται, θα λέγαμε όμως, ότι μπορούμε να πούμε όπως και στον τίτλο του άρθρου μας, πως έρχεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών, με αρκετούς καύσωνες... Σίγουρα είναι ακόμα πολύ νωρίς για προβλέψεις, ωστόσο η διάταξη των συστημάτων το χειμώνα που μας φεύγει, μας δείχνει την τάση για θερμό καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες.
Πέρυσι πάντως, ίδια περίοδο, είχαμε προβλέψει με απόλυτη επιτυχία πρώτοι εμείς, ότι το περσινό καλοκαίρι θα ήταν το πιο ψυχρό των τελευταίων ετών, χωρίς πολλούς καύσωνες, κάτι που όντως έγινε, κόντρα σε προγνωστικά διάσημων μετεωρολόγων και μοντέλων πρόγνωσης καιρού που ήθελαν και έδειχναν θερμό καλοκαίρι. Φέτος η άποψη μας είναι πως θα έχουμε θερμό καλοκαίρι, ίσως με πολλούς καύσωνες.
Στην διάρκεια της Άνοιξης θα γίνουν περαιτέρω αναλύσεις της διάταξης των συστημάτων και τον αερίων μαζών πάνω από το βόρειο ημισφαίριο και θα είμαστε σε καλύτερη θέση, ώστε να αναφέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι καλοκαίρι θα έχουμε. 
greek-weather.org


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *