ροή ειδήσεων

Εσείς πόσων ετών είστε... πραγματικά;

Πολλές φορές αυτό που γράφεται στην ταυτότητά σας ως ηλικία δεν σας αντιπροσωπεύει; Συχνά η βιολογική ηλικία ...δεν είναι σύμφωνη με τη χρονολογική. Κάθε όργανο και σύστημα στο σώμα μας έχει τη δική του βιολογική ηλικία. Έτσι, μπορεί κάποιος 35άρης να αντιδρά βιολογικά σαν 60άρης και το αντίθετο. Πόσων χρόνων αληθινά είστε;

Πριν αποφασίσετε πως θα μειώσετε τον ρυθμό γήρανσης σας,αναφέρει ο Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους ειδικός παθολόγος και επιστημονικός διευθυντής της Ορθοβιοτικής Ιατρικής, πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί η βιολογική σας ηλικία σε σύγκριση με την Χρονολογική.

Ως βιολογική ηλικία ορίζεται ο εξατομικευμένος ρυθμός γήρανσης.

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να εκτιμηθεί η βιολογική ηλικία είναι η μέτρηση του μήκους των ΤΕΛΟΜΕΡΩΝ και της δραστικότητας του ενζύμου τελομεράση που εμποδίζει την μείωση η ανακάλυψη βραβεύθηκε με το βραβείο Nobel 2010.

Σημαντικά συμβάλει στην καλή κατάσταση της υγείας και την αποφυγή εκφυλιστικών παθήσεων που συνδέονται με την διαδικασία γήρανσης όπως Alzheimer, Parkinson, καρδιαγγειακά επεισόδια είναι και εκτίμηση του.

Πρωτεοσώμα (proteasome) η ανακάλυψη του μηχανισμού που αποβάλλονται οι άχρηστες κατεστραμμένες πρωτεΐνες εμποδίζοντας την συσσώρευση του στο κύτταρα οδήγησε επίσης στην βράβευση με Nobel τους επιστήμονες απο το Ισραήλ που τον περιέγραψαν . Έχουν βρεθεί φυσικές ουσίες που ενεργοποιούν αυτόν το ενδοκυττάριο ενζυμο. Είναι γεγονός ότι πλέον μπορούμε με μία απλή αιματολογική εξέταση να έχουμε αυτές τις πληροφορίες που άλλοτε φάνταζαν σαν έργο επιστημονικής φαντασίας.

Ας δούμε στην συνέχεια μερικές “έξυπνες” εξετάσεις που φαίνεται οτι μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά και να μας βοηθήσουν να γεράσουμε υγιείς :

FRAS 4

Το οξειδωτικό stress είναι ένα είδος χημικού stress λόγω της αυξημένης παρουσίας οξειδωτικών ριζών. Τα αίτια δύνανται να εδράζονται είτε εντός, είτε εκτός του οργανισμού και μπορεί να είναι φυσικοί παράγοντες (πχ τονίζουσα ακτινοβολία), χημικές ουσίες (τροφές, φάρμακα), λοιμογόνοι παράγοντες (ιοί, βακτήρια) ή ασθένειες (σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.)

Η εξέταση FRAS4 μετράει το οξειδωτικό stress γρήγορα και ανώδυνα. Με μία βελόνα ο ειδικός ιατρός παίρνει μια σταγόνα αίμα απο το δάχτυλο, διαδικασία που διαρκεί ένα δευτερόλεπτο, και τα αποτελέσματα τα έχουμε μέσα στα επόμενα δύο λεπτά.

Collagenoson:

Το μοναδικό στην Ελλάδα, πρωτότυπο μηχάνημα εξειδικευμένων υπερήχων εκτιμά το πάχος του κολλαγόνου του δέρματος με ακρίβεια, ανώδυνα και άμεσα. Η λέπτυνση του κολλαγόνου του δέρματος προκαλεί πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων. Η μέτρησή του παίζει αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Μετά τα 30 η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κατά 1-1,5% το χρόνο και αυτό έχει εμφανείς συνέπειες, ειδικά στο δέρμα. Συνέπεια της έλλειψης κολλαγόνου είναι συχνά η κούραση, οι πόνοι και μια γενικότερη μείωση της φυσικής απόδοσης. Ήρθε λοιπόν η ώρα να γνωρίζετε τα όρια του κολλαγόνου σας και να μπείτε σε ένα πρόγραμμα ανάκτησης αυτού.

AGE reader:

Πρόκειται για την αναίμακτη μέτρηση της γλυκοζυλίωσης των πρωτεινών (καραμελοποίηση) που είναι ο πιο αναγνωρισμένος δείκτης γήρανσης. Η γλυκοζυλίωση:

•έχει επιπτώσεις στα αγγεία (αρτηριοσκλήρυνση),
•αλλοιώνει την ποιότητα του δέρματος,
•προκαλεί καταρράκτη
•είναι υπεύθυνη για τις ηλικιακές κηλίδες κ.α.

Bioclip:

Τόσο η ηλικία, όσο και διάφορα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η νεφρική δυσλειτουργία συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής ακαμψίας της αορτής και των μεγάλων αρτηριών. Αυτό όμως αποτελεί ένα από τα κυριότερα αίτια των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το bioclip μέσω υπερύθρων μπορεί να ανιχνεύσει το σφυγμικό κύμα, υπολογίζοντας τελικά το δείκτη ακαμψίας και το δείκτη ανάκλασης. Ο τελευταίος αποδίδει τον αγγειακό τόνο, την αγγειοσύσπαση ή αγγειοδιαστολή δηλαδή, βάσει των οποίων τροφοδοτούνται οι αρτηρίες. Τελικά, με τη βοήθεια συγκεκριμένου λογισμικού είμαστε σε θέση να καθορίσουμε την ηλικία των αγγείων μας.

Πλήρης Απεικόνιση Σώματος με Ψηφιακή Υπέρυθρη Θερμική Απεικόνιση (DITI)

Το σύστημα DITI ανιχνεύει την υπέρυθρη ακτινοβολία για να εκτιμήσει τη φυσιολογική δραστηριότητα στο σώμα σας. Αυτή η κλινική εξέταση υποστηρίζεται από 30 χρόνια έρευνας και πάνω από 8.000 δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά, δεν απαιτεί φυσική επαφή ή κατάποση υγρών και είναι 100% ασφαλής χωρίς ακτινοβολία και εγκεκριμένη απ’ τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α ‘Διακρίνει’ τις φλεγμονές, τις νευρικές κι αγγειακές αλλαγές που είναι αδιόρατες στις ακτινογραφίες και τις μαγνητικές τομογραφίες.

Νέα επαναστατική μέθοδος- Oligoscan είναι μια πολύ πρόσφατη επαναστατική μέθοδος ψηφιακής φασματομετρίας που εκτιμάει άμεσα και αναίμακτα την βιοδιαθεσιμότητα των όλων σημαντικών για την υγεία μετάλλων των ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων.
Πηγή: onmed.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *