ροή ειδήσεων

Τώρα οι νεκροθάφτες θα έχουν και πτυχίο

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, Μιχάλης Παναγιώτου, προωθεί την ίδρυση της πρώτης Σχολής που θα δίνει...
πτυχίο, στους επαγγελματίες του κλάδου. Ο σχετικός φάκελος με το αίτημα έχει κατατεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία (Ανάπτυξης, Γεωργίας, Υγείας και Δικαιοσύνης) και αναμένεται μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες να δοθεί η τελική έγκριση. Ο κ. Παναγιώτου προτείνει η σχολή να εδρεύει στη Λάρισα, με δεδομένο ότι υπάρχουν όλες οι υποδομές (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Ιατροδικαστική Υπηρεσία κλπ.) και η φοίτηση σε αυτή να είναι διετής. Επίσης, σύμφωνα με την πρόταση θα διδάσκουν καθηγητές, αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου» οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας. Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τα μαθήματα ιστορία της κηδείας, σκηνοθεσία και πρακτική, Δίκαιο της ταφής, βιολογία, ανατομία, γενική ψυχολογία, συμβουλευτική-δυναμική διαχείριση της θλίψης, κοινωνιολογία της κηδείας, αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κλπ.), οικονομική θεωρεία και λειτουργία της επιχείρησης, πρακτική άσκηση κ.α..
Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr ο Μιχάλης Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία τελετών της Ελλάδας, με έδρα τα Τρίκαλα, «είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η Σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς. Στην Ελλάδα ο καθένας ανοίγει ένα γραφείο τελετών, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, όπως σε όλη την Ευρώπη όπου για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσία». Όπως ο ίδιος συμπληρώνει «μέσα από τη σχολή θα βγαίνουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως ταριχευτές για παράδειγμα και θα μπορούμε να μιλάμε πια για σωστές συνθήκες εργασίας για όλους». Σημειώνεται ότι ήδη ο Σύλλογος προετοιμάζει και το 1ο Βιωματικό Συνέδριο στο Βόλο, για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οπότε είναι πιθανόν, αν όλα πάνε καλά να γίνει και η έναρξη της Σχολής.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *