ροή ειδήσεων

Τσίπρας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής: Θα χρεωκοπήσω την Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση από την κυβέρνηση

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πρόθεση του κόμματος να προχωρήσει.... σε μονομερείς κινήσεις απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας «αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Συγκεκριμένα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε αν η η συμμετοχή στην ευρωζώνη αδιαπραγμάτευτη, δήλωσε: « Δεν μπορεί από τη μία πλευρά να είμαι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη να επιδιώκω την αποχώρηση από την ευρωζώνη. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης και απόρριψης λύσεων λιτότητας. Δεν θα προβούμε σε μονομερείς κινήσεις. Ούτε, όμως, θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις «μονομερείς κινήσεις» διευκρίνισε: «Αφορούν τη διαχείριση του χρέους. Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ωστόσο δεν πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί. Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανέναν».

«Το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου, με τις ευρωεκλογές» τονίζει, μεταξύ άλλων και δηλώνει ότι «μόλις εκλεγούμε θα ζητήσω έκτακτη σύγκλιση Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή μέσα στο 2014, καθώς η κυβέρνηση έχει ως χρονικό όριο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015. Ο Α. Τσίπρας θεωρεί ότι οι Ευρωεκλογές θα αποτελέσουν πανωλεθρία για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά τονίζει ότι δεν υποτιμά καθόλου της Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

«Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην ευρωκάλπη θα είναι το κριτήριο των πολιτικών εξελίξεων. Δεν υποτιμάμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι και στην κάλπη των περιφερειακών θα γίνουν συγκρίσεις. Εάν, μάλιστα, είμαστε παντού στο δεύτερο γύρο, τότε η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια στην εκλογική παγίδα που προσπάθησε να στήσει με τη μετακίνηση της ημερομηνίας των εκλογών, αφού το κύμα της ανατροπής θα σαρώσει και τους περιφερειάρχες της», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ μιας Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη, που δεν θα είναι όμως επαίτης της και τονίζει πως πέρα από τις υποχρεώσεις της έχει και δικαιώματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει ρητά πως πρόκειται να καταργήσει το Μνημόνιο, αλλά υποστηρίζει πως θα διαφοροποιήσει τις παρεκκλίσεις από την Ευρωπαϊκή πορεία, η οποίες προέκυψαν μέσα από τη νομοθεσία που ψήφισε η Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει επίσης πως το κόμμα και θα έχει Αυτοδυναμία στις Εθνικές Εκλογές, αλλά και θα συνεργαστεί με ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς και Τεχνοκράτες.

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις τους για το χρέος στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου καταγγέλλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συστηματική «συκοφαντία της πατρίδας μας» και για πολιτικές που θα οδηγούσαν «τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο κ. Τσίπρας απειλεί να διακόψει μονομερώς τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η συκοφαντία της πατρίδας μας που συστηματικά επιδίδεται ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ανοησία έχουν επιτέλους τα όριά τους...».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/2/14 16:28

    παλιά ήταν ΘΑ... ΘΑ... ΘΑ... τώρα είναι: θα... θα... θα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/14 21:32

    Σχετικό ο τίτλος. Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *