ροή ειδήσεων

Πασίγνωστος 'Ελληνας ηθοποιός μεταφέρθηκε με υποθαιρμία στο νοσοκομείο επειδή δεν είχε να πληρώσει για θέρμανση

«Η κατάσταση της υγείας του πασίγνωστου ηθοποιού δεν έχει καμία σχέση με τα όσα ακούστηκαν ή γράφτηκαν. Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν υπέστη εγκεφαλικό ούτε ισχαιμικό επεισόδιο. Αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα, είναι πολύ αδύναμος, φαίνεται... πως έχει χάσει βάρος και ο οργανισμός του χρειάζεται αμέσως να αναταχθεί. Μου προκάλεσε εντύπωση ότι όταν τον μετέφεραν εδώ, είχε υποθερμικό επεισόδιο!». Είναι τα λόγια ενός γιατρού, που ανήκει στο team των θεραπόντων του ιδιωτικού νοσοκομείου στο οποίο από την Τετάρτη νοσηλεύεται ο μοναδικός για τα ελληνικά καλλιτεχνικά χρονικά showman Γιώργος Μαρίνος.Ο γιατρός, που για ευνόητους λόγους θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, περιγράφοντας την κατάσταση του 75χρονου καλλιτέχνη στο «Secret», δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση των όσων βιώνει τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Μαρίνος, αποκαλύπτοντας παράλληλα το άγνωστο δράμα του.

ΥΠΕΦΕΡΕ. Μόνος, δίχως τους δεκάδες φίλους και τα λαμπερά πρόσωπα της showbiz, που μέχρι και πριν από μερικά χρόνια συνωστίζονταν στο σπίτι-παλάτι του στη Νέα Μάκρη, με το τεράστιο κτήμα και τα δεκάδες σκυλιά (συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή του Νέου Βουτζά), με ελάχιστα χρήματα, που δεν του έφταναν ούτε για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, όπως αυτή της θέρμανσης, ο Γιώργος Μαρίνος υπέφερε και μαράζωνε… Οπως αποκαλύπτουμε σήμερα, από το 2011, τα τελευταία δύο χρόνια δηλαδή, και μετά την επίθεση ληστών μέσα στο σπίτι του, ο ηθοποιός επέλεγε τον περισσότερο χρόνο να ζει με ελάχιστα σε ένα μικρό διαμέρισμα που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας. Ελάχιστοι φίλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Κατιάνα Μπαλανίκα αλλά και η τραγουδίστρια Πωλίνα, ήταν εκείνοι που ουσιαστικά ενδιαφέρονταν κυριολεκτικά για το «αν ζει ή πέθανε ο Γιώργος», όπως μας λέει ένας από τους δικούς του ανθρώπους, που δεν ανήκει στη showbiz, αλλά την τελευταία εικοσιπενταετία τον στηρίζει κι ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά του. «Γνωριζόμαστε προσωπικά από τη χρυσή εποχή του “Αθήνα 9,84”, όταν τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές ’90 ο Γιώργος Μαρίνος επέστρεφε ξανά δυναμικά στα πράγματα, κάνοντας τεράστια επιτυχία, εκτός από το θέατρο, σε ραδιόφωνο και τηλεόραση με τα shows που παρουσίαζε. Ομως, τότε, δεν σκεφτόταν το μέλλον, τον χρόνο που θα ερχόταν κι ίσως τον έκανε ανήμπορο», λέει ο προσωπικός του φίλος, στήριγμα για τον ηθοποιό μέχρι και σήμερα.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. Ο Γιώργος Μαρίνος δούλευε μέχρι και το 2008, κάνοντας επιτυχία στο θέατρο μαζί με τις φίλες του Κάτια Δανδουλάκη και Κατιάνα Μπαλανίκα, στο «Σας παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Μετά από εκείνη την παράσταση, οι προτάσεις για δουλειές ήταν ελάχιστες κι ο ίδιος, ακόμη κι όταν του έλεγαν για κάποια συνεργασία, έβρισκε διαρκώς λόγους για να αρνείται, καθώς θεωρούσε ότι τίποτα δεν ήταν πλέον ικανό να καλύψει εκείνο που ο ίδιος ζητούσε.

Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, ενώ μετά την απώλεια της μητέρας του, με την οποία ζούσαν πάντα μαζί μέχρι και τον θάνατό της, είχε αρχίσει να χάνει το κουράγιο του… Μαζί με τη συνολική κρίση, έκαναν έντονη την παρουσία τους και τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα. Η τεράστια, πολυτελής μονοκατοικία του στον Νέο Βουτζά του απορροφούσε όσα χρήματα μπορούσε να έχει στην άκρη κι αυτά ούτως ή άλλως δεν ήταν ποτέ πάρα πολλά. «Ο Γιώργος δυστυχώς δεν μπορούσε να μπει ποτέ στη διαδικασία να βάλει στην άκρη πολλά λεφτά, δεν ήθελε να σκέφτεται μίζερα, πίστευε ότι πάντα όλα θα ήταν λαμπερά, δεν ήθελε να αγχώνεται. Εχει ο Θεός, έλεγε, δεν θα μας αφήσει έτσι στον δρόμο…», μας λέει ο στενός του φίλος. Από ένα σημείο και μετά, όμως, ο Γιώργος Μαρίνος δεν μπορούσε να συντηρήσει το σπίτι του. Το βοηθητικό προσωπικό σιγά-σιγά τον εγκατέλειπε και μόνο ένας άνθρωπος παρέμενε να βοηθά σε κάποιες από τις δουλειές, πηγαίνοντας μία με δύο φορές την εβδομάδα στο κτήμα. «Ολοι εμείς οι φίλοι, όσοι τουλάχιστον έχουμε απομείνει, προσπαθούσαμε να συντηρήσουμε τον Γιώργο τα τελευταία χρόνια, είτε συνεισφέροντας όπως μπορούσαμε είτε αναλαμβάνοντας κάποιες δουλειές», αποκαλύπτει ο φίλος του καλλιτέχνη.
Από την εποχή που έπαιζε ακόμη στο θέατρο, ο Γιώργος Μαρίνος είχε ήδη αρχίσει να περνά τον περισσότερο χρόνο του στο διαμέρισμά του στο κέντρο, τότε όμως δεν το έκανε εξαιτίας των οικονομικών του προβλημάτων, αλλά κυρίως για να κερδίζει χρόνο και να μην ταλαιπωρείται στις μετακινήσεις.

Η ΛΗΣΤΕΙΑ. Οταν το 2009 επέστρεψε στη βίλα, οι περισσότεροι από τους δικούς του ανθρώπους διαφωνούσαν, όμως ο ίδιος επέμενε. Μέχρι που το 2011 συνέβη το περιστατικό που σόκαρε τους πάντες.
Αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του και αφού άρπαξαν όσα χρήματα είχε σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, του πήραν και τα κοσμήματα της μητέρας του, αλλά και όλα τα πανάκριβα ρολόγια του, συλλογή την οποία «έφτιαχνε» από τη δεκαετία του ’60.

Ηταν μία από τις πιο άγριες συμμορίες που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν η ίδια που είχε εισβάλει στο σπίτι του Ανδρέα Φουστάνου.
Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών που είχαν αναλάβει την έρευνα για τη ληστεία στο σπίτι του Γιώργου Μαρίνου, η πρακτική που ακολούθησαν οι ληστές ήταν παρόμοια με αυτήν της συμμορίας που είχε «ξαφρίσει» και το σπίτι του γνωστού χειρουργού. Και στις δύο περιπτώσεις εισέβαλαν από ανασφάλιστα παράθυρα και αιφνιδίασαν τα θύματά τους.
Ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε πιο τυχερός από τον Ανδρέα Φουστάνο, καθώς δεν βασανίστηκε. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εξέταζαν και το ενδεχόμενο οι δράστες, στην περίπτωση του ηθοποιού, είτε να ήταν άτομα που έστω κι ελάχιστα ο ίδιος μπορεί να γνώριζε, είτε να τον παρακολουθούσαν και να ήταν πολύ καλά «διαβασμένοι».
Οπως ο ίδιος ο Γιώργος Μαρίνος είχε καταθέσει σοκαρισμένος στους αστυνομικούς, οι δράστες ήταν τρεις, μπήκαν στο σπίτι αργά το βράδυ ενώ εκείνος κοιμόταν και τον απείλησαν με Καλάσνικοφ αλλά και μαχαίρι, ζητώντας του να τους αποκαλύψει το σημείο όπου έκρυβε τα όποια χρήματα είχε, εκτός από τα κοσμήματα και τα ρολόγια…
Του Αρη Δρόσου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *