επικαιρότητα

Έρχεται νέα ΤΕΡΑΣΤΙΑ "ΒΟΜΒΑ" - Παράνομες οι περικοπές ....

Η Δικαιοσύνη μετά και την απόφαση για τους ένστολους αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο να κρίνει παράνομες τις περικοπές συντάξεων...και εφάπαξ στο Δημόσιο. Το γεγονός αυτό προκαλεί πανικό στο οικονομικό επιτελείο που τρέχει να βρει ισοδύναμα αφού το Δημόσιο θα αναγκαστεί να επιστρέψει αναδρομικά μισθούς και συντάξεις.

Η Δικαιοσύνη "κατεδαφίζει" τα μνημόνια προκαλώντας ντόμινο οικονομικών τριγμών στην κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πρώτο Θεμα", το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο ύστερα και από την απόφαση για τις περικοπές στους ένστολους, αναμένεται να εκδώσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο νέες αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ σε μεγάλους κλάδους εργαζομένων και συνταξιούχων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στο Α’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν προσφυγές συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντά­ξεων που τους επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους.

Δύο μήνες μετά, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει για τη μείωση του εφάπαξ που έγινε σε χιλιάδες συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το Ελεγκτικό Συνέδριο που θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα περικοπής του εφάπαξ άλλων κατηγοριών συνταξιούχων.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημαία είναι ότι οι εν λόγω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν πιλοτικό χαρακτήρα για τα κατώτερα διοικητικά δικαστήρια δηλαδή εφετεία και πρωτοδικεία.

Πανικός στο ΥΠΟΙΚ: Το Δημόσιο θα υποχρεωθεί σε αναδρομικές επιστροφές μισθών και συντάξεων

Κι ενώ η Δικαιοσύνη αποκαθηλώνει ένα ένα τα μνημονιακά νομοθετήματα, το οικονομικό επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα με συνεχείς συσκέψεις προσπαθεί να βρει ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται από τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Με άλλα λόγια, οι σύμβουλοι του υπουργού Οικονομικών δεν προλαβάινουν να κλείσουν μία μαύρη τρύπα κι αμέσως βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν χιλιάδες πολίτες και υποχρεώνουν το Δημόσιο σε αναδρομικές επιστροφές μισθών, συντάξεων κλπ.
newsit


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά