ροή ειδήσεων

Νεοσύλλεκτος από τον Έβρο στον δρόμο μες στη νύχτα! Καλοί οι κανονισμοί αλλά χωρίς ανθρωπιά;

Οι κανονισμοί στον στρατό είναι αυστηροί. Και πρέπει ασφαλώς να τηρούνται.
Οι διοικητές των μονάδων αιαθάνονται... υπεύθυνοι για την τήρησή τους ,όπως και για το προσωπικό τους. Ότι κακό συμβεί εντός της μονάδας που διοικούν θα τους “συνοδεύει” στην υπόλοιπη καριέρα τους. Όλα αυτά είναι σωστά,κατανοητά και δεκτά. Υπάρχει όμως κι ένα όριο που κάποιες φορές ξεπερνιέται.

Η καταγγελία που μας ήρθε από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων αποδεικνύει ότι κάποιες φορές η τήρηση του “γράμματος του νόμου” και του κανονισμού δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ αυτά που υποτίθεται λύνει.

Η καταγγελία όπως μας μεταφέρθηκε:

“Όλα ξεκίνησαν προχθες όταν νεοσύλλεκτος στρατιώτης παρουσιάστηκε στο ΚΕΤΘ. Ο στρατιώτης καθώς παρουσιάστηκε πέρασε από την υγειονομική επιτροπή του ΣΤΕΠ, οι οποίοι αποφάσισαν την έκδοση παραπεμπτικού για το 401. Ο στρατιώτης αφού εξετάστηκε από την επιτροπή κρίθηκε ως υπόχρεος 6μηνης αναβολής λόγω βάρους. Ο στρατιώτης δεν ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της επιτροπής εξέτασης.

Προχθες στις 18.00 ανθυπολοχαγός υπηρεσίας παρέδωσε στο νέο στρατιώτη χαρτί που λίγο-πολύ τον έδιωχνε από το στρατόπεδο καθώς υπήρχε αναβολή στράτευσης. Ο στρατιώτης παρέδωσε εξοπλισμό και πέρασε τις πύλες εξόδου στις 18.30.
Ο διοικητής παρά τις παρακλήσεις του στρατιώτη να παραμείνει έστω ένα βράδυ στο Τάγμα καθώς κατάγεται και διαμένει στον Έβρο αποφάσισε να τον διώξει.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το πραγματικό προσωπείο των διοικητών συγκεκριμένων κέντρων”.

Είναι επαναλαμβάνουμε απολύτως κατανοητή η άποψη που πιθανότατα θα εκφράσουν οι αρμόδιοι, ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη κάποιου που δεν θεωρείται νεοσύλλεκτος. Αλλά μήπως τέτοιες εποχές που ζούμε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένα νέο παιδί που ήρθε από τον Έβρο για τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μπορεί να μην είχε που να κοιμηθεί το βράδυ; Μήπως η ευθύνη που ανέλαβαν ήταν μεγαλύτερη;



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/3/14 15:15

    Από εκει που τελειωνει η λογικη ,αρχιζει ο στρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/3/14 15:30

    Ο Διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας, σε περίπτωση που τον άφηναν να διανυκτερεύσει, ήταν εκτεθειμένοι στον μέγιστο βαθμό. Διότι αν συνέβαινε κάτι "στον πολίτη", έστω και ένα σπασμένο πόδι, είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Για να μην πούμε για τις "τηλεδίκες" και το κράξιμο που θα έτρωγαν από τα κωλοκάναλα.

    Αφήστε λοιπόν τις αμπελοφιλοσοφίες κατά μέρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/3/14 19:27

      Χοντρος ηταν ο ανθρωπος ,όχι καθυστερημένος.Τον μονο κινδυνο που ειχαν ηταν να τους ετρωγε ολο το συσσιτιο,αλλα κι αυτό δεν το δινουν πλεον στους στρατιώτες με εντολη τροικας.Τωρα που τον πεταξαν εξω ,ηρεμησαν και γλυτωσαν τις καρριερες τους.Αυτα τα πουτανιστικα "επραξε συμφωνα με τους κανονισμούς" ή το "εκτελουσε εντολες" είναι για να κρυβονται από πισω κατι τέτοιοι ευθυνοφοβοι,οιο οποιοι βεβαια δεν θα επρατταν το ιδιο εάν επρόκειτο για καποιον γνωστο ή δικο τους ανθρωπο.Οσο για το "αν παθαινε κατι","αν η γιαγια του εβγαζε αρχ........ θα γινοταν ο παππους του".Η μηπως δεν θα γινοταν "τηλεδικες" από τα κωλοκαναλα με κραξιμο από τον κάθε πουστη δημοσιογραφο αν παθαινε κατι εξω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/3/14 22:33

      Οταν ωριμάσεις και πας ποτέ να δουλέψεις σε θέση ευθύνης, να κάνεις ότι θέλεις. Όταν ποτέ από τις δικές σου αποφάσεις κρέμονται ζωές (έστω και αν είσαι εργοδηγός σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα) να κάνεις ότι σου φαίνεται εσένα "σωστό" και "ανθρώπινο".

      Δεν μπορείς όμως να κατηγορείς όποιον κάνει απλά την δουλειά του εφαρμόζοντας τους όποιους κανονισμούς προβλέπονται στο αντικείμενό του. Τα υπόλοιπα, είναι αέρας κοπανιστός.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *