επικαιρότητα

Προσοχή! Μυρίζει άσχημα η αναπνοή σου;;; - Μάθε ποιες ΣΟΒΑΡΕΣ ασθένειες μπορεί να κρύβει!!!

Η αναπνοή σας μυρίζει σαν ξεβαφτικό νυχιών ή μήπως σαν μπαγιάτικο ψάρι;...

Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να έχετε διαβήτη και να μην το έχετε πάρει... χαμπάρι ενώ στη δεύτερη, μπορεί να έχετε σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ.
H αναπνοή μας, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, μπορεί να «δείξει» εάν πάσχουμε από διάφορες ασθένειες. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Τζορτζ Πρέτι από το Κέντρο Χημικών Αισθήσεων «Monell» στην Φιλαδέλφεια, διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος προσδίδουν συγκεκριμένη γεύση στην αναπνοή μας.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», που επικαλείται την έρευνα, όταν η κακοσμία του στόματος είναι εξωστοματικής προέλευσης, τότε σε διάφορα άλλα συστήματα που νοσούν μπορεί να παράγονται ουσίες με οσμή οι οποίες τελικώς να εκπνέονται από το στόμα.
Ένα τέτοιο σύστημα είναι το γαστρεντερικό όπου σε γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καρκίνο στομάχου, αμυγδαλίτιδα (οξεία ή χρονία ), κ.ά. μπορούν να διαφεύγουν οσμές προς το στόμα. Πηγή κακοσμίας μπορεί να αποτελεί το αναπνευστικό σύστημα σε περίπτωση χρόνιας ιγμορίτιδας, ατροφικής ρινίτιδας, κυστικής ίνωσης, αποστήματος πνεύμονα, φυματίωσης.
Επιπλέον, μεταβολικά νοσήματα, όπως ο διαβήτης ή νοσήματα από ανεπάρκεια οργάνων στα νεφρά ή το ήπαρ, όπου παράγονται οσμηρές ουσίες μεταφέρονται στους πνεύμονες. Οι ασθενείς με πρόβλημα στο ήπαρ έχουν χαρακτηριστική οσμή αμμωνίας (μπαγιάτικου ψαριού), ενώ οι ασθενείς με αρρύθμιστο διαβήτη εμφανίζουν διαβητική κετοξέωση και έχουν χαρακτηριστική φρουτώδη μυρωδιά κετόνης (μυρωδιά σάπιου μήλου ή ξεβαφτικού νυχιών ).
Περισσότερο δυσάρεστη είναι η οσμή αμμωνίας ή φωλιάς ποντικού που έχουν τα άτομα με ηπατική ανεπάρκεια. Τέλος, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κακοσμία μπορεί να προκαλέσουν και ορισμένα φάρμακα, κυρίως ηρεμιστικά που προκαλούν ξηροστομία.
athensmagazine.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης