ροή ειδήσεων

Πιο μολυσμένα τα στηθοσκόπια των γιατρών από τα χέρια τους

Τα στηθοσκόπια των γιατρών φαίνεται να "κουβαλάνε" πολλά μικρόβια, τα οποία μπορεί να εξαπλωθούν στις χειρουργικές επεμβάσεις ή στους νοσοκομειακούς θαλάμους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη...
Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Γενεύης στην Ελβετία διαπίστωσαν ότι ένα στηθοσκόπιο μπορεί να είναι πιο μολυσμένο και να φέρει περισσότερα βακτήρια από την παλάμη του χεριού του γιατρού.
"Θεωρώντας ότι τα στηθοσκόπια χρησιμοποιούνται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας , έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα του ασθενούς και μπορεί να φιλοξενούν αρκετές χιλιάδες βακτήρια ( συμπεριλαμβανομένου του δυνητικά θανατηφόρου βακτηρίου του σταφυλόκοκκου MRSA ) που συλλέγονται κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης εξέτασης", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ντίντιερ Πίτετ και προσέθεσε ότι για του ασφάλεια του ασθενή το στηθοσκόπιο πρέπει να θεωρηθεί ως προέκταση των χεριών του γιατρού και να απολυμαίνεται μετά από κάθε επαφή με τον ασθενή.
Η ομάδα του Δρ. Πίτετ, πραγματοποίησε μια μελέτη στην οποία 71 ασθενείς εξετάστηκαν από έναν από τους τρεις γιατρούς που χρησιμοποιούσαν αποστειρωμένα γάντια και ένα στηθοσκόπιο .
Μετά από κάθε εξέταση, ο σωλήνας και το διάφραγμα του στηθοσκοπίου και τέσσερις περιοχές των χεριών του γιατρού ελέγχθηκαν για βακτήρια.
Το διάφραγμα του στηθοσκοπίου (το τμήμα του οργάνου που πιέζεται επάνω στο δέρμα του ασθενούς) ήταν περισσότερο μολυσμένο από όλες τις περιοχές του χεριού , εκτός από τις άκρες των δακτύλων .
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Mayo Clinic Proceedings, είναι η πρώτη που κάνει μια άμεση σύγκριση της βακτηριακής μόλυνσης των χεριών και των στηθοσκοπίων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *