ροή ειδήσεων

Απεργούν οι φαρμακοποιοί και στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ρολά κατεβάζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που επιφέρει, ιδίως.... στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι σχέσεις φαρμακοποιών-κυβέρνησης βρίσκεται στα άκρα, μετά την απόφαση να εισαχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης διατάξεις που αφορούν το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.

Μιλώντας με σκληρή γλώσσα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης έκανε λόγο για «πρωτοφανή κοροϊδία της κυβέρνησης που αιφνιδιαστικά και με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταια στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο». Παράλληλα, ανέφερε ότι προωθούνται διατάξεις που βάζουν τα φαρμακεία από την πίσω πόρτα στα σούπερ μάρκετ και τα παιχνιδάδικα, που επιτρέπουν σε έναν μόνο φαρμακοποιό να έχει δυνατότητα να κατέχει άδειες 100 και πλέον φαρμακείων, τα φαρμακεία να ανοίγουν όποτε και ό,τι ώρα θέλουν, καταργεί τις αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, με συνέπεια τη συσσώρευση φαρμακείων στα κέντρα των πόλεων, ενώ το φάρμακο με την απελευθέρωση τιμής από 1-1-2017 γίνεται εμπόρευμα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Με απόφαση που πήρε η Γενική συνέλευση του φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου, στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα φαρμακεία του νομού.

Όπως ανακοινώθηκε

Ο Φ.Σ.Δ καθώς και άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα αρνήθηκαν τότε να συμμετέχουν σε αυτό το στημένο έργο που γελοιοποιούσε το δικαίωμα στην απεργία. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Λίγες μέρες πριν τη ψήφιση του Νομοσχεδίου οι αποφάσεις της Γενική συνέλευσης του ΠΦΣ, που αποτελείται από όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, δεν περιλήφθηκαν στο Δελτίο Τύπου αλλά αντίθετα έγινε μεγάλη προσπάθεια επιβολής άλλων αποφάσεων που «θα παρθούν» σε μελλοντικό Δ.Σ. παρακάμπτοντας και διαστρεβλώνοντας τη βούληση της Γενικής συνέλευσης.

Για το Λόγο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου παίρνει σαφή θέση υπέρ των αποφάσεων που με συντριπτική πλειοψηφία πάρθηκαν από όλους τους Συλλόγους και που όλοι μας οφείλουμε να υλοποιήσουμε.

• ΝΑΙ στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου
•ΝΑΙ στην παρακολούθηση εντός της Βουλής της όλης διαδικασίας
•ΝΑΙ στην συγκέντρωση ΟΛΩΝ των Ελλήνων φαρμακοποιών έξω από την Βουλή
•ΝΑΙ στην σταθερή διατιμημένη από το κράτος λιανική τιμή των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ.

•ΟΧΙ στην παραχώρηση των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ σε κανάλια εκτός φαρμακείου
• ΟΧΙ στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου και της μετατροπής του από επιστημονικό σε καταναλωτικό χώρο
• ΟΧΙ στην απαξίωση του Έλληνα φαρμακοποιού

Ο Φ.Σ.Δ θα συμμετέχει ενεργά σε όσες και όποιες κινητοποιήσεις χρειαστούν προκειμένου να μην καταδικαστεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ. Γιατί αποδέκτης της καταδίκης είμαστε όλοι μας ως πολίτες, ο ασφαλισμένος, ο ανασφάλιστος, ο ʼΑνεργος.

Επίσης στο πλαίσιο των παραπάνω αποφάσεων θα μετατρέψουμε τα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΣ σε ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ εναντίον όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο που εφαρμόζει την «έκθεση» του ΟΟΣΑ ενώ προτείνουμε αναστολή της πίστωσης και καταγγελία της ισχύουσας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και απόσυρση των καρτελών των εφημεριών την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου

Ο Πολιτικός Σχεδιασμός που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές και ετοιμάζεται να υλοποιήσει η συνεργαζόμενη κυβέρνηση καταστρατηγεί το θεμελιώδες δικαίωμα μας στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια των δοσίλογων και μνημονιακών υπηρετών θα δώσουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και σε όσες ακόμα χρειαστούν προκειμένου να προστατεύσουμε τα από το Ελληνικό Σύνταγμα κατοχυρωμένα δικαιώματα μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *