ροή ειδήσεων

Μαζικές συλλήψεις διακινητών και μεταναστών

Σε Πάτρα, Λέσβο, Ψέριμο, Σύμη και Χίο

Τη σύλληψη διακινητών και παρανόμων αλλοδαπών στην Πάτρα, τη Λέσβο, την Ψέριμο, τη Σύμη και την Χίο ανακοίνωσε.... στη διάρκεια του τελευταίου διημέρου το Λιμενικό Σώμα. Ένας διακινητής και εννέα παράνομοι αλλοδαποί εντοπίστηκαν χθες βράδυ από πλήρωμα πλωτού περιπολικού στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς Λέσβου και συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, ο 17χρονος αλλοδαπός χειριστής του οποίου εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου αποφύγει τη σύλληψη και με αποτέλεσμα την πρόκληση εισροής υδάτων. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης και οι αλλοδαποί διασωθέντες επιβαίνοντες, εκτός κινδύνου, αφού περισυνελέγησαν από πλήρωμα πλωτού περιπολικού του λιμενικού μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Μυτιλήνης. Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σε άλλο περιστατικό, ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν, στις 27 Φεβρουαρίου, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις αλλοδαποί, διότι βρέθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο μουσαμά, το οποίο αποτελούνταν από χαρτοκιβώτια με διάφορα είδη (γκρουπάζ), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ενώ οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Δέκα παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν χθες κατά τις πρωινές ώρες από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, στη νήσο Ψέριμο και διεσώθησαν. Οι διασωθέντες αφού περισυνελέγησαν, εκτός κινδύνου, από το πλήρωμα του πλωτού, μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Καλύμνου όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Επίσης χθες, δέκα οχτώ παράνομοι αλλοδαποί, εντοπίστηκαν από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, στη νησίδα «Νίμο» Σύμης και διεσώθησαν. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Σύμης όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης ενώ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου διέταξε την αποχή τους από την ποινική διαδικασία.

Στις 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ένας αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη στη νότια Χίο, ο οποίος κατά την προσαγωγή του στο Λιμεναρχείο παραδέχτηκε ότι μετέφερε δεκαπέντε παράνομους αλλοδαπούς στην παραλία Γριδιών καθώς και ότι γνωρίζεται με τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές που συνελήφθησαν στις 26 του μήνα. Παράλληλα, δύο εκ των δεκαπέντε συλληφθέντων παράνομων αλλοδαπών τον αναγνώρισαν ως το άτομο που τους μετέφερε.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 42χρονου διακινητή έγιναν μετά από συντονισμένες ενέργειες στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμωτής.

Τέλος, έντεκα παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, χθες τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή Θέρμης Λέσβου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *