ροή ειδήσεων

Ψεκασμός μετά την άνθηση η λύση για τον ρυγχίτη στους ελαιώνες Αιγαίου

Την εφαρμογή ψεκασμού στους ελαιώνες που είχαν ζημιά τα προηγούμενα έτη και παρουσιάζουν διαβρώσεις από ρυγχίτη στο φύλλωμα την άνοιξη, συνιστούν, αμέσως... μετά την άνθηση, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα όπως σημειώνουν οι ειδικοί, έχει διαπιστωθεί σε ορισμένες περιοχές του Νομού προσβολή ελαιώνων από το έντομο Ρυγχίτη (Rhynchites Cribripennsis), τονίζοντας παράλληλα ότι τα τέλεια έντομα εμφανίζονται περίπου κατά τα τέλη Απριλίου και τον μήνα Μάιο.

Πιο αναλυτικά οι οδηγίες αντιμετώπισης έχουν ως κάτωθι:
1. Κατάλληλα φυτοφάρμακα για ψεκασμό είναι όλα τα εγκεκριμένα εντομοκτόνα για την ελιά. Μεγάλη προσοχή να δοθεί κατά τη χρήση των σκευασμάτων γιατί πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα των φαρμάκων και οι προφυλάξεις που αναγράφονται σε ιδιαίτερο πλαίσιο.
2. Η καλλιέργεια του εδάφους (φρεζάρισμα) συντελεί στη μείωση των πληθυσμών του ρυγχίτη
3. Εάν η προσβολή εντοπίζεται σε λίγα δένδρα , το τίναγμα των κλάδων την άνοιξη νωρίς το πρωί και συλλογή και καταστροφή όλων των ενηλίκων εντόμων που πέφτουν, είναι ένα χρήσιμο μέτρο αντιμετώπισης (χωρίς φυτοφάρμακα).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο στο τηλέφωνο 22413/64926 και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Π. Ε. Κω ( 22420/57946) και Καρπάθου (22450/22216).
Agronews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *