ροή ειδήσεων

Μέχρι και σε στύλους της ΔΕΗ είχαν βάλει «κοριούς» για να παρακολουθούν στο σπίτι του..τον Καραμανλή…

Εμπλοκή της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και του δήμου..
Τέσσερις συσκευές που ανακαλύφθηκαν τυχαία πριν από έναν μήνα σε στύλους της ΔΕΗ αρχικά δικαιολογήθηκαν.... ως «μετρητές νερού», κατόπιν ως «ενισχυτές εκπομπής και συλλογής σήματος Ιντερνετ», χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς τι έκαναν και ποια χρήση είχαν

Σε μια περίοδο όπου ολοκληρώνεται από τον γ’ τακτικό ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα η έρευνα για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων προσώπων, νέα δεδομένα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δεδομένα που εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις στη χώρα μας ακόμα και σήμερα και τα οποία οφείλουν να απασχολήσουν τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως παρουσιάζουμε, άγνωστης προέλευσης και χρήσης μηχανισμοί (τέσσερις στον αριθμό) βρέθηκαν πριν από 20 μέρες, πλησίον του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα. Ειδικότερα, σε μια υπόθεση που παραπέμπει πλέον σε σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, στις 22 Φεβρουαρίου υπάλληλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σε τυχαία επίσκεψή του για έλεγχο βλάβης, διαπίστωσε πως πλησίον της κατοικίας του κ. Καραμανλή και επί των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Δαβάκη Πίνδου βρισκόταν παράνομα τοποθετημένη στην κορυφή του τσιμεντένιου στύλου της ΔΕΗ μια ιδιοκατασκευή χρώματος μπεζ. Η άγνωστης προέλευσης αυτή κατασκευή (η οποία βάσει πρώτων ελέγχων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μηχανισμού) αποτελούνταν από μεταλλική βάση στην οποία ήταν ένας ηλιακός συλλέκτης διαστάσεων 33,5χ19 εκατοστών, ένα πλαστικό κουτί με άγνωστο περιεχόμενο από το οποίο έβγαινε ένα καλώδιο που κατέληγε σε μια κεραία προσαρμοσμένη σε μεταλλική βάση. Σύμφωνα με την αυτοψία του υπαλλήλου του ΔΕΔΔΗΕ, η εν λόγω κατασκευή δεν έπαιρνε ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ και δεν είχε τοποθετηθεί από υπάλληλο του Οργανισμού, γεγονός που σημαίνει ότι είχε εγκατασταθεί παράνομα και αυθαίρετα.



Η υπόθεση άρχισε όμως να γίνεται πιο σύνθετη όταν κατόπιν και πάλι με τυχαίο τρόπο βρέθηκαν άλλες τρεις αντίστοιχες συσκευές σε ισάριθμους στύλους της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Περρή Στεφάνου, Βασιλέως Παύλου και Αθηνών και Εθνικής Αντιστάσεως και Αθηνών. Δηλαδή σε μια ακτίνα κάλυψης της κατοικίας του κ. Καραμανλή. Ο υπάλληλος ειδοποίησε την Ασφάλεια και κατόπιν αστυνομικές δυνάμεις αφαίρεσαν τις συσκευές και τις κατάσχεσαν. Το Τμήμα Ασφάλειας της Ραφήνας ειδοποίησε ακολούθως την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και εμπειρογνώμονάς της κλήθηκε να κάνει πραγματογνωμοσύνη. Η απάντηση που έδωσε προκάλεσε σοβαρά ερωτήματα. Κι αυτό διότι αποφάνθηκε πως επρόκειτο για πομποδέκτη ο οποίος είτε χρησιμοποιούνταν για τη λήψη δεδομένων από μετρητές νερού, είτε για τη συλλογή άλλων δεδομένων (χωρίς να τα κατονομάσει ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά) και όλα αυτά εν αγνοία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Επρόκειτο δηλαδή για μια συσκευή που μετέφερε δεδομένα και τα αναμετέδιδε σε άλλη κεντρική μονάδα, χωρίς όμως εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς. Για ποιον λόγο όμως δεν υπήρξαν οι απαραίτητες ενημερώσεις και όλα έγιναν εν κρυπτώ; Παρ’ όλα αυτά, από την Ασφάλεια εντοπίστηκε ο ηλεκτρολόγος και υπάλληλος του Δήμου Ραφήνας Θ.Δ., ο οποίος καταθέτοντας ανέφερε ότι, έχοντας λάβει σχετική εντολή από τον δήμο και καθ’ υπόδειξιν εταιρείας που είχε αναλάβει σχετικό έργο, το καλοκαίρι του 2009 τοποθέτησε τις τέσσερις συσκευές, στο πλαίσιο εκτέλεσης του πιλοτικού προγράμματος «Θησέας», προκειμένου να καταγράφουν δεδομένα μετρητών νερού. Οπως είπε, τα δεδομένα κατέληγαν στον Δήμο της Ραφήνας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *