ροή ειδήσεων

ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΑΜΟΥΘ για την Carrefour Μαρινόπουλος! Προχώρησε σε μια από τις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ στην χώρα μας!!!

Μετά τις στρατηγικές κινήσεις στα Βαλκάνια η εταιρεία Μαρινόπουλος επενδύει δυναμικά και στην Ελλάδα σε ένα μεγάλο δίκτυο προχωρώντας.... σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον κλάδο των σούπερ μάρκετ στη χώρας μας.

Συγκεκριμένα υπέγραψε συμβόλαιο δικαιόχρησης με την εταιρεία Karipidis Bros για τα 149 καταστήματα της Αρβανιτίδης ΑΕ, τα οποία πλέον μετονομάζονται σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express. Σε ό,τι αφορά την αποθήκη που λειτουργεί η Αρβανιτίδης Α.Ε. στη Βέροια, εφεξής θα τροφοδοτεί τα καταστήματα του δικτύου με νέα γκάμα προϊόντων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα προϊόντα με σήμα «Carrefour». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο φέτος, η οποία ενισχύει την πρωτιά της Μαρινόπουλος στο εγχώριο λιανεμπόριο.

H συμφωνία franchise με την Αρβανιτίδης Α.Ε. υπεγράφη από τη Μαρινόπουλος Α.Ε. στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για την ενδυνάμωση της παρουσίας της στη λιανική και την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά με τη λειτουργία του μεγαλύτερου λιανεμπορικού δικτύου στην Ελλάδα. Μέσω της Αρβανιτίδης Α.Ε., η Μαρινόπουλος Α.Ε. ισχυροποιεί γεωγραφικά τη θέση της στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της, τροφοδοτώντας με προϊόντα της τα 149 καταστήματα της Αρβανιτίδης Α.Ε.

Η υπογραφή του συμβολαίου για την Αρβανιτίδης και η μετατροπή του δικτύου της αποτελεί μέρος του στρατηγικού επενδυτικού σχεδιασμού του ομίλου Μαρινόπουλος που προβλέπει για την τριετία 2012 - 2014 τη διάθεση κεφαλαίων συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, ο κύριος όγκος των οποίων θα απορροφηθεί από την ελληνική αγορά.

Σήμερα η Μαρινόπουλος διαθέτει συνολικά 723 καταστήματα, εταιρικά και franchise, στην ελληνική επικράτεια και με 12.800 εργαζομένους αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, ιδιώτες εργοδότες στην Ελλάδα. Η προσθήκη των 149 καταστημάτων της «Αρβανιτίδης Α.Ε.», έπειτα από το συμβόλαιο δικαιόχρησης (franchise) που υπεγράφη με την Karipidis Bros, τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Αρβανιτίδης, επιτρέπει στη Μαρινόπουλος να αυξήσει αισθητά τη θέση της στην αγορά της βόρειας Ελλάδος, όπου λειτουργεί η πλειονότητα των καταστημάτων της «Αρβανιτίδης».

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη παρουσία καταστημάτων «Αρβανιτίδης» εντοπίζεται στο νομό Θεσσαλονίκης (50 σημεία πώλησης), στην Ημαθία (20 σημεία), σε Πέλλα - Πιερία (από 16 σημεία σε κάθε νομό) και στη Χαλκιδική (15 σημεία), όπου λειτουργούν ορισμένα από τα πιο επικερδή καταστήματα της αλυσίδας. Όπως εξηγούν γνώστες της αγοράς, πολλά από αυτά τα καταστήματα βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες και σε κοντινή απόσταση με αυτά της αλυσίδας Μασούτης που διαθέτει ισχυρή παρουσία στη βόρειο Ελλάδα.

Θυμίζεται ότι η Karipidis Bros, με έδρα την Νάουσα που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής ξύλινων μέσων συσκευασίας με πολλαπλές εφαρμογές, στον μεταποιητικό τομέα και την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την εξαγορά της Αρβανιτιδης ΑΕ. Η τελευταία βρισκόταν σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή λόγω οικονομικών δυσχερειών. H αλυσίδα με πωλήσεις 222 εκατ.ευρώ το 2011 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία), συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων σουπερμάρκετ στη χώρα.

newmoney.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/3/14 23:12

    100% ελληνική εταιρεία........100% ο δεν πληρώνω ποτέ και κανένα........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *