ροή ειδήσεων

10 εικόνες που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε την κατανάλωση [εικόνες]

Ως ατομικοί και ανώνυμοι καταναλωτές, είναι φαινομενικά αδύνατο να εκτιμηθούν οι φυσικές επιπτώσεις της καθημερινής κατανάλωσης...και των αποβλήτων μας. Ενώ τα προσωπικά μας αποτυπώματα μπορεί να μην σημάνουν συναγερμό, είναι δύσκολο να παραβλέψουμε το συνδυασμένο αποτέλεσμα των συνηθειών του ανθρώπου.

Ο Φωτογράφος Chris Jordan δουλεύει πάνω στα υπολείμματα που εμείς ως κοινωνία να αφήνουμε πίσω μας, φωτογραφίζοντας μαζικές χωματερές κινητών τηλεφώνων, θρυμματισμένα αυτοκίνητα και πλακέτες κυκλωμάτων. Συμπιεσμένα μαζί σε συγκλονιστικές ποσότητες, τα αγαθά που απορρίφθηκαν μοιάζουν με υπνωτικά παζλ, αφαιρετικά τοπία χρώματος και ψευδαισθησιακά φράκταλ. Ο Jordan συγκρίνει τα πολύπλοκα στρώματα από συντρίμμια με την συντριπτική λεπτομέρεια του Grand Canyon.
Η σειρά, που ονομάστηκε «Ανυπόφορη Ομορφιά: Πορτρέτα της Μαζικής Αμερικάνικης Κατανάλωσης» δείχνει το καταφανές αποτύπωμα της αμερικανικής κουλτούρας σε όλη την φρικτή και περίεργη, σκοτεινή έφεση. «Μου προκαλούν φρίκη αυτές οι σκηνές, αλλά ταυτόχρονα με έλκουν με δέος και γοητεία», εξήγησε ο Jordan σε ένα email στην The Huffington Post. «Η τεράστια κλίμακα της κατανάλωσης μας μπορεί να φανεί έρημη, μακάβρια, παραδόξως κωμική και ειρωνική, ακόμα και σκοτεινά όμορφη. Για μένα, το σταθερό χαρακτηριστικό της είναι η συγκλονιστική και εντυπωσιακή πολυπλοκότητα.»
Δείτε εντυπωσιακά έργα του Jordan παρακάτω και παρακολουθήστε καθώς οι χρησιμοποιημένες ηλεκτρονικές συσκευές να μεταμορφώνονται σε κάτι που μοιάζει με αφηρημένες πινελιές και δομικά τετράγωνα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *