ροή ειδήσεων

H βουλευτής Μίκα Ιατρίδη ζήτησε τον χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών

Τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τις ποινές που προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης... «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας», εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ως μητέρα μικρού παιδιού εκφράζω την προσωπική μου άποψη, θα σας έλεγα ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε σε εγκληματίες τέτοιου είδους» σημειώνοντας ότι σε ζητήματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν πρέπει να εξισώνεται ο θύτης, αυτός που κακοποιεί σεξουαλικά ένα ανήλικο, με το θύμα που είναι, κατά κανόνα, ένα παντελώς ανυπεράσπιστο παιδί.

Η Μίκα Ιατρίδη αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο βελτιώνει την υπάρχουσα νομοθεσία και λαμβάνει υπόψη του και τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία και το διαδίκτυο και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε αυτές, ενώ κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει στο άμεσο μέλλον μια δική του μελέτη, μια δική του εκτίμηση και να προχωρήσει σε ευρύτατο διάλογο, προκειμένου να επιβάλλονται ποινές που να ανταποκρίνονται σε εγκλήματα, που ούτε καν κακουργήματα μπορούν να χαρακτηριστούν, γιατί είναι κατά πολύ χειρότερα.

Ενα απόσπασμα από την ομιλία της:

Κύριε Πρόεδρε,

Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών, καθώς και η παιδική πορνογραφία αποτελούν κατά την άποψή μου τα πιο ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα. Ειλικρινά , δεν υπάρχουν λόγοι για να περιγράψει κανείς τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί σε σχέση με τα αποτελέσματα που έχει η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και ειδικά βρεφών.

Γι' αυτόν τον λόγο μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι πουθενά σχεδόν στο νομοσχέδιο δεν γίνεται καν αναφορά στον όρο «παιδεραστής», όπως επίσης και μια αποστροφή στην έκθεση της δημόσιας διαβούλευσης που συνοδεύει το νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα η έκθεση λέει ότι σχολιαστής του νομοσχεδίου πρότεινε τον χημικό ευνουχισμό των δραστών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αλλά κρίθηκε, όπως λέει η έκθεση, ότι αυτή η τιμωρία δεν συνάδει στην αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό λέει η έκθεση, η οποία εξισώνει τον θύτη με το θύμα.

Ειλικρινά, απορώ. Είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όταν ο δράστης έχει βιάσει ένα δίχρονο αγοράκι; Είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όταν ένας δράστης κακοποιεί ένα κοριτσάκι και το καταστρέφει για όλη του τη ζωή; Είναι δυνατόν να αναγνωρίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε δράστες τέτοιων εγκλημάτων;

Ως μητέρα μικρού παιδιού και εκφράζω την προσωπική μου άποψη, θα σας έλεγα ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε σε εγκληματίες τέτοιου είδους. Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Πολωνία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στην Ρωσία έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση, ενώ σε άλλες χώρες εφαρμόζεται το μέτρο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ): Από ποιους κύκλους έχει ανοίξει συζήτηση; Μήπως μπορείτε να μας πείτε;

ΙΑΤΡΙΔΗ (Ειδική Αγορήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ανέφερα σε ποιες χώρες έχει ξεκινήσει. Ο καθένας επιλέγει ποιού τα ανθρώπινα δικαιώματα θέλει να υπερασπιστεί. Εγώ, ως νέα μητέρα, επιλέγω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα ενός μικρού παιδιού.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/14 13:17

    Να ευνουχήσετε και τους τσιγγάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/4/14 19:41

    Δεν έχει τίποτε πιό σοβαρό να ασχοληθεί? Φυσικά για τις μίζες, τα οικονομικά σκάνδαλα, το κατοχικό δάνειο..... τσιμουδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/14 12:32

    νεφτι στα πουλάκια τους αλλά και στον πισινουλη τους για να φυγουν τρεχοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *