ροή ειδήσεων

Ροδίτης στην Huffington Post: "Είναι απορίας άξιο πως τα βγάζουν πέρα"

Στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν τα ελληνικά νοικοκυριά αναφέρονται δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. H Huffington Post αναφέρει πως «οι Έλληνες ζουν τις χειρότερες στιγμές.... από τον Β’ Παγκόσμιο» ενώ η DW μιλά με τα μέλη οικογένειας, που οι γονείς είναι άνεργοι και το ρόλο των παππούδων.

Το δημοσίευμα της HP λέει πως παρά τον ήλιο που λάμπει πάντα στη χώρα, οι Έλληνες υποφέρουν. Αμείλικτο είναι το ποσοστό αυτοκτονιών που έχουν αυξηθεί κατά 45% από το 2008.

Μιλώντας στο site, ο Γιάννης Σιφονιός που έχει κατάστημα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, μιλά για την δική του ιστορία, αναφέροντας πως το εισόδημα της οικογένειάς του μειώθηκε, οι τιμές ανεβαίνουν και το ευρώ του μπορεί να αγοράσει όλο και λιγότερα πράγματα.

Η σύζυγός του έμεινε άνεργη και έλαβε επίδομα μόλις λίγων εβδομάδων. Τα βγάζουν πέρα προσπαθώντας να μειώσουν όσο μπορούν όλα τα έξοδα, ακόμη και από το φαγητό τους. Κάθε βράδυ τρώνε στους γονείς του.

Ο διευθυντής παραρτήματος ξένης σχολής στην Αθήνα αναφέρει πως οι περισσότεροι μαθητές τουςεπιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα και πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα.

«Η κατάσταση αυτή κάνει τους ανθρώπους να χάνουν την ελπίδα τους, τόσο για τις σπουδές, όσο και για όλα τα άλλα. Πιστεύουν ότι όλα είναι μάταια. Αυτό παραλύει τους ανθρώπους και εγκαταλείπουν την προσπάθεια να βελτιώσουν τη ζωή τους» τονίζει.

"Απορίας άξιο πώς επιβιώνουν"

Σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα είναι είτε εκτός εργασίας, είτε απλήρωτο αναφέρει το αφιέρωμα της Deutsche Welle, που παρουσιάζει του Νίκου Αϊβατζίδη και της Αλεξάνδρας Τσίτουρα, με τέσσερα παιδιά, οι οποίοι εργάζονται στα Ναυπηγεία που ίδρυσε ο Σταύρος Νιάρχος και απασχολούσαν 6.000 εργαζόμενους.


Σήμερα τα σημάδια της κρίσης είναι εμφανή. Η δουλειά έχει μειωθεί στο ελάχιστο και οι εργαζόμενοι είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι.

«Παλιά φαινόταν η πιο ασφαλής δουλειά του κόσμου» λέει ο Αϊβατζίδης, που δεν θέλει να παραιτηθεί για να μην χάσει την αποζημίωσή του. Στην ηλικία του είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά. «Η Ελλάδα δεν είναι σαν τη Γερμανία ή τη Βρετανία, όπου οι εργαζόμενοι προστατεύονται και το κράτος σε βοηθά να βρεις δουλειά» λέει.

Το άρθρο αναφέρει πως στην Ελλάδα το «δίκτυ ασφαλείας» κατά της φτώχειας είναι εξαιρετικά ελλιπές. Δεν υπάρχουν κουπόνια για τρόφιμα, ούτε βοήθημα ενοικίου και η ασφάλιση για τους ανέργους είναι μειωμένη. Ωστόσο 35% των Ελλήνων βρίσκονται σε κίνδυνο να περιέλθουν σε φτώχεια – το υψηλότερο στην ΕΕ.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μάνος Ματσαγγάνης, αναφέρει πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν κανένα εισόδημα. «Είναι απορίας άξιο πως επιβιώνουν. Υποθέτω πως αρχίζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Μετά αρχίζουν να δανείζονται δεξιά και αριστερά – από φίλους, συγγενείς κ.α.- μετά σταματούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, τα δάνεια και το ηλεκτρικό» λέει.
nooz.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/4/14 21:44

    Σωπάτε καλέ............εδώ ΘΑ ΒΓΌΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ και εσείς κινδυνολογείτε? Η Ελλάδα πάει μπροστά..... (κατά τον Σαμαρά μεριά και το ματσομένο οικονομικό επιτελείο του). Βγήκαν και μας είπαν ότι ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ βέβαια αυτοί με το πολύ παραδάκι, βλέπουν σε διαφορετικό τούνελ από ότι οι απλοί "ηλίθιοι θνητοί" που συνεχίζουν να τους στηρίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *