ροή ειδήσεων

Tην Κυριακή "καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα"

Την Κυριακή 6 Απριλίου, «Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα» στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας «Let's Do It»....
Πρόκειται για την εντονότερα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 7 εκατομμυρίων εθελοντών από 96 χώρες, η οποία φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα.

Η 6η Απριλίου είναι η ημέρα της κοινής δράσης για την Ελλάδα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του εθελοντικού φορέα «Ώρα για Δράση» έθεσε υπό την αιγίδα του την πρωτοβουλία προσωπικής συμμετοχής χιλιάδων πολιτών που συμβάλλουν στον καθαρισμό, μέσα σε μια μέρα, των πόλεών τους, των γειτονιών, των πάρκων, των δασών, των παραλιών.

Στόχος είναι να προβληθεί ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον, με βασικό σκοπό να ενεργοποιηθούν πολίτες και φορείς, και μέσα από τη συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων, δήμων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, να «καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα» αντιδρώντας σε επιβεβλημένα καταναλωτικά πρότυπα, αλλάζοντας νοοτροπία και συνήθειες.

«Γνωρίζουμε καλά ότι δεν αρκεί μια πετυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση για να απορρυπανθούν οι πόλεις μας, τα αστικά κέντρα, οι παραλίες, το περιβάλλον» δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, βάζοντας τους στόχους της πρωτοβουλίας: «Να απομακρύνουμε απορρίμματα από όλα τα σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Να αναδείξουμε τη δύναμη της συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα ομορφότερη και καθαρότερη».

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, την «πολύτιμη» όπως την χαρακτήρισε, συμβολή της κινητοποίησης αυτής «στην αφύπνιση της κοινωνικής αυτενέργειας και περιβαλλοντικής δράσης, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, στην ανάδειξη του δημιουργικού ρόλου των συλλογικών κοινωνικών φορέων και οργανώσεων».

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε όλη τη χώρα, με το διακριτό και διακεκριμένο τους ρόλο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, να συνεργαστούν με τους διοργανωτές και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της καμπάνιας, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα, εμπνέοντας χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη τη χώρα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *