ροή ειδήσεων

Χαμός και μηνύσεις στη Χάλκη από βιβλίο που μιλάει για όργια σε μοναστήρι

Το βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέα Frances Mayes έχει βάλει “φωτιά” στην Χάλκη, με κατοίκους του νησιού να καταθέτουν μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση... ενώ ζητούν και αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ για βλάβες που υπέστησαν.

Η συγγραφέας, ενώ ζούσε στο ακριτικό νησί, πήρε την απόφαση το 2008 να γράψει ένα βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε στο τέλος του ίδιου έτους με τον τίτλο “Greek Expectations”. Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσαν οκτώ κάτοικοι, στο εν λόγω βιβλίο γίνεται λόγος για όργια σε μοναστήρι, κάνοντας μάλιστα και προσωπική αναφορά σε εκείνους, όπως διαπίστωσαν όταν το διάβασαν.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί, στο οποίο επί λέξει αναφέρεται:

«….Ανέβηκα με την Σάλλυ, ο Φίλ δεν ενδιαφερόταν καθόλου για το όλο θέμα. Καθίσαμε σε μια ταράτσα, έχοντας τα κελιά πίσω μας, παρατηρώντας τη θέα κάτω. Η αυλή ήταν φωτισμένη λαμπερά με φώτα που κρέμονταν από το κεντρικό αρχαίο κυπαρίσσι. Ό ιερέας τελούσε την λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Όμως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από την θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλλυ κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του.

Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δυο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ, κι αυτό τονίσθηκε όταν το ένα από το κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά, ενώ ο προηγούμενος (τελευταίος) πελάτης της απομακρύνθηκε, προσαρμόζοντας χωρίς συστολή, τα γεννητικά του όργανα στο παντελόνι του. Φάνηκε ότι οι κόρες του επιστάτη του Μοναστηριού είχαν χρησιμοποιηθεί από τον πατέρα τους από την πρώιμη ηλικία και επομένως δεν σκέφτηκαν τίποτα παρά να βοηθήσουν στην εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης των νεαρών, όμως σε ώρα ανάρμοστη. Θα μπορούσαμε να πούμε άτι άφησε μόνο μια άσχημη γεύση στο στόμα!”.

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν το κείμενο “εξόφθαλμα ψευδές και υβριστικό, προσβάλλει και μειώνει την προσωπικότητα τους, βλάπτει την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια τους”. Τονίζουν, μάλιστα, ότι απώτερος σκοπός της ήταν ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός της.

Η συγγραφέας, από την άλλη πλευρά, υπεραμύνεται της αθωότητάς της. Υποστηρίζει ότι έγραψε το βιβλίο αναφερόμενη σε φανταστικά περιστατικά, χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα του τόπου ενώ τονίζει ότι προέβη σε αναθεώρηση του, όταν διαπίστωσε ότι το επίμαχο μέρος του βιβλίου θα μπορούσε να παρερμηνευτεί.

Αυτό έγινε όταν ακόμα το βιβλίο δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει ενώ σε όσα αντίτυπα είχαν εκτυπωθεί, τα προαναφερόμενα σημεία είχαν αλλαχτεί με διορθωτικό υγρό. Το 2009 προχώρησε στην αφαίρεση των συγκεκριμένων παραγράφων.

Σύμφωνα με την συγγραφέα, οι μηνυτές πήραν το βιβλίο με την αρχική του μορφή και προχώρησαν στην αφαίρεση του διορθωτικού υγρού, διαπιστώνοντας έτσι το προαναφερόμενο απόσπασμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *