ροή ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για δωρεάν κατασκηνώση παιδιών μέχρι την Παρασκευή

Το μεσημέρι (12.00 μ.) της Παρασκευής λήγει οριστικά η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)....

Χαμηλόμισθοι, υποαπασχολούμενοι και άνεργοι, με αυτό το πρόγραμμα, μπορούν, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση, να στείλουν τα παιδιά τους για δεκαπενθήμερες διακοπές στις κατασκηνώσεις του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα- αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας να ενσωματώσουμε με τον νόμο 4144/2013 στους σκοπούς του ΟΑΕΔ τις δράσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων οικογενειών» ανέφερε, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε: «Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό, το οποίο οικονομικά στηρίζεται στην καταβολή για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2013 της κατασκηνωτικής συνδρομής των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο από τους Έλληνες εργοδότες, αναδεικνύει τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου και τα ευεργετικά αποτελέσματα της υπευθυνότητας και της κοινωνικής συνείδησης που επιδεικνύουν οι κοινωνικοί εταίροι».

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου του 2014. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον έξι μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000 ευρώ.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ” ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης. Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν με μοριοδότηση, θα λάβουν επιταγή διαμονής η οποία καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ενώ έως σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 20.000 αιτήσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *