ροή ειδήσεων

Δείτε πώς το μήκος των δακτύλων σας μπορεί να αποκαλύψει τον κίνδυνο για έμφραγμα

Θα μπορούσε μία απλή διαίρεση του μήκους του δείκτη προς το μήκος του....
παράμεσου στο δεξί χέρι να αποκαλύψει ποιοι άνδρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση εμφράγματος του μυοκαρδίου;
Σύμφωνα με κάποιες πρόσφατες μελέτες, πιθανώς ναι! Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών έδειξαν ότι οι άνδρες που είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερη αναλογία μήκους δείκτη-μήκους παράμεσου (ίση με 1.010) σε σχέση με υγιείς συνομηλίκους τους (στους οποίους η αναλογία ήταν 0.979), ενώ επίσης οι άνδρες με μικρότερη αναλογία αυτών των δακτύλων παρατηρήθηκε ότι εμφάνισαν έμφραγμα του μυοκαρδίου σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η ερμηνεία αυτών των παρατηρήσεων θα μπορούσε να αποδοθεί στο γεγονός ότι η αναλογία μήκους δείκτη-μήκους παράμεσου επηρεάζεται από το βαθμό έκθεσης του ατόμου στα οιστρογόνα και στην τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της ενδομήτριας ζωής του. Ο βαθμός ενδομήτριας έκθεσης στις ορμόνες αυτές φαίνεται ότι επηρεάζει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, παίζοντας τελικά καθοριστικό ρόλο ως προς την εμφάνιση εμφράγματος του μυοκαρδίου, αρτηριακής υπέρτασης ή άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων στην ενήλικο ζωή.

Το αν μία τόσο απλή μέτρηση θα μπορέσει να καθιερωθεί στο μέλλον ως ένα πολύτιμο εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, απομένει να αποδειχθεί μέσα από νέες, μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *