ροή ειδήσεων

Ομιλία υποψήφιου δημάρχου Ρόδου ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ στη κεντρική εκδήλωση


Αγαπητοί συνδημότες,
Φίλες και Φίλοι,
Υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκλεκτοί συνεργάτες μου,
όλοι εσείς, βρίσκεστε εδώ για να μεταφέρετε το μήνυμα της νίκης...
της παράταξή μας σε όλους τους Ροδίτες και Ροδίτισσες, στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που έχουν αποφασίσει να ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. 

Σήμερα, είναι μια μεγάλη μέρα για όλους. 
Ο συνδυασμός μας, «Ροδίων Όραμα» ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με στόχο να συμμετέχει δυναμικά στις εκλογές της 18ης Μαΐου και απώτερο σκοπό να κερδίσει την Δημαρχία της Ρόδου και να υλοποιήσει το όραμα όλων των Ροδίων που είναι να ξαναδούν το νησί μας στην θέση που του αξίζει. 

Παρά τις δυσκολίες, τον πόλεμο χαρακωμάτων που δεχθήκαμε καταφέραμε τελικά, ΟΛΟΙ μαζί να φτάσουμε ΕΔΩ και να μετέχουμε δυναμικά και με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στις 18 Μαΐου 2014, οι συνδημότες μας, έδειξαν με την ψήφο τους ότι θέλουν να αφήσουν πίσω το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο, να φέρουν το νέο στη Ρόδο μας. 

Έδειξαν ξεκάθαρα με την ψήφο τους και με τη συμμετοχή τους, ότι επέλεξαν παράλληλα με τα δοκιμασμένα και έμπειρα πολιτικά πρόσωπα, τους νεώτερους  υποψήφιους που εκφράζουν την νέα νοοτροπία η οποία είναι απαραίτητη στο Δήμο μας. 
Οι επιλογές των Ροδίων, με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους στην δική μας παράταξη «Ροδίων Όραμα» αλλά και στις παρατάξεις των κ.κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, Γιώργου Υψηλάντη και Τάκη Πότσου, απέδειξαν ότι επιθυμούν να γυρίσει ο Δήμος Ρόδου μια ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑγια το μέλλον του τόπου και των νέων ανθρώπων. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!

ΟΛΟΙ μαζί, Ροδίτισσες και Ροδίτες, βαδίσαμε και βαδίζουμε τον ίδιο καθαρό δρόμο. 
Έχουμε τα ίδια όνειρα, εκφράζουμε όλοι μαζί τη ΝΕΑ ΠΟΟΠΤΙΚΗ και την ΕΛΠΙΔΑ για τη Ρόδο μας. 

Η παράταξη του κ. Χατζηδιάκου καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επέλεξε τις παλαιοκομματικές πρακτικές, εξέφρασε και εκφράζει την παλιά, σκουριασμένη νοοτροπία, διάλεξε το δρόμο των διαχωριστικών γραμμών. 

Και ακόμη, μέχρι και σήμερα, επιλέγει την ίδια τακτική με επιθέσεις, με παλαιοκομματικές μεθόδους, ακόμη και πολιτικό λεξιλόγιο άλλων δεκαετιών, διότι σε όλα αυτά έχει συνηθίσει! Εμείς απέχουμε από όλες αυτές τις τακτικές οι οποίες δεν μας εκφράζουν. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που βαδίζουν. Εμείς είμαστε καθαροί. Δεν μας …ελέγχει κανείς.

Ο κ. Χατζηδιάκος έφθασε να μας κατηγορεί για «Ανέξοδη Κριτική» και να μας καλεί για αυτοκριτική, την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει αναλάβει ούτε μία ευθύνη για την πολύχρονη παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου και μάλιστα, χωρίς να ήταν ποτέ αναγκασμένος να κάνει ρήξεις με το κομματικό κατεστημένο όπου ανήκει. 

Φαίνεται δε ο κ. Χατζηδιάκος να μην έχει συναίσθηση των λεγομένων του, υποστηρίζοντας ότι η παράταξή του είναι ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα, τη στιγμή που ο βασικός της πυρήνας αποτελείται από κουρασμένα και φθαρμένα παλικάρια τα οποία εδώ και δεκαετίες συμμετέχουν ενεργά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας και έφεραν το νησί μας σε μαρασμό με τις ενέργειες, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους!


Στη δική μας παράταξή προσπαθήσαμε να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας και να συσπειρώσουμε όλους τους ενεργούς πολίτες, τα έμπειρα και καθαρά στελέχη στην πολιτική ζωή του τόπου μας, τους επιτυχημένους στους τομείς τους, τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θέλουν να δουλέψουν για να χτίσουν το αύριο του νησιού μας. 
Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε εμείς, αποδείξαμε ότι στεκόμαστε στα πόδια μας, και είμαστε εδώ με αίσθημα ευθύνης για να ενώσουμε και να δουλέψουμε για τον τόπο μας. 

Εμείς ντιμπέιτ κάνουμε μόνο με το Ροδιακό λαό. Πολύ πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου συνομιλήσαμε με τους πολίτες της Ρόδου με τους οποίους βρισκόμαστε διαρκώς σε διαβούλευση και επικοινωνία και καταγράφουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζουμε καλά όλα αυτά τα προβλήματα και έχουμε πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση τους. Εμείς θα μιλάμε με το πρόγραμμά μας και είμαστε πάντα ανοιχτοί στην επικοινωνία και στη συνεργασία με τους πολίτες του νησιού. Πολιτικά ντιμπέιτ χάριν εντυπωσιασμών δεν θα κάνουμε ποτέ. Είναι ξεπερασμένα, ξεθωριασμένα και δεν πείθουν τον κόσμο, ο οποίος έχει χορτάσει από τα παραφουσκωμένα λόγια των πολιτικάντηδων και απαιτεί έργα!

Φίλες και φίλοι,
Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, άμεσα υλοποιήσιμο και με μηδενικό κόστος για το δήμο. Δεν θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο με την ανάληψη των καθηκόντων μας. Θα πιάσουμε αμέσως δουλειά για να υλοποιήσουμε όσα έχουμε προγραμματίσει με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής όλων των πολιτών.

-Δεσμευόμαστε για την εκ νέου κατανομή αρμοδιοτήτων. Την απεμπλοκή του δημάρχου από την καθημερινή γραφειοκρατία με εκχώρηση αρμοδιοτήτων. Ο δήμαρχος θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα του Δήμου και δεν θα συμμετέχει σε άλλα συμβούλια ως πρόεδρος όπως π.χ. στη ΔΕΥΑΡ, το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδεκανήσου και τον ΠΡΟΤΟΥΡ.

-Στους κορυφαίους οργανισμούς και στα νομικά πρόσωπα του δήμου θα τοποθετηθούν άνθρωποι με άριστη γνώση του αντικειμένου.

-Δίνουμε σημασία και βάρος στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ΠΟΛΙΤΗ. Οι πόρτες όλων των αιρετών και των υπηρεσιών του δήμου μας θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες.

Από αυτό εδώ το βήμα δεσμευόμαστε για μία ακόμη φορά για:

-Εκχώρηση  δεκάδων  αρμοδιοτήτων  και πόρων  στα τοπικά  συμβούλια. Κατάργηση  χωρικών  αντιδημάρχων και διμηνιαίες  συσκέψεις στις δημοτικές ενότητες   παρουσία  του δημάρχου και των διευθυντών των υπηρεσιών.
-Πλήρη αναβάθμιση   του λιμένα  της Ρόδου  σε ευρωπαϊκό λιμάνι κύρους.
-Άμεση εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης  για τη συντήρηση  και ανάδειξη της Μεσαιωνικής  Πόλης.
-Άμεση  μείωση στο ελάχιστο των τελών  ύδρευσης  και των λιμενικών τελών για τα κρουαζιερόπλοια.
-Συμμετοχή σε  εκθέσεις για τουρισμό  κρουαζιέρας.
-Άμεση  αναβάθμιση  της αισθητικής  του νησιού μας (πάρκα, πράσινο, πεζοδρόμια, δρόμοι).
-Ανάπλαση και αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας των παραλιών.
-Περαιτέρω  ενίσχυση   και αναβάθμιση του ΠΡΟΤΟΥΡ σε άμεση  συνεργασία   με τους φορείς (Ορισμός Προέδρου από τους φορείς).
-Άμεση  προώθηση  συνεργασίας  με όλες τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.
-Άμεση  αναβάθμιση  των υπηρεσιών  καθαριότητας.
-Ίδρυση γραφείου διασύνδεσης των ανέργων με τις επιχειρήσεις του νησιού. Σε ένα νησί σαν τη Ρόδο με την τόσο μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν νοείται να υπάρχει ανεργία κυρίως δε στους νέους. Είναι χρέος μας να διασφαλίσουμε ευκαιρίες για τη νεολαία του νησιού μας.
-Διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και ανάδειξη των ντόπιων γεωργικών προϊόντων.
-Προώθηση του θεσμού του εθελοντισμού με την ίδρυση αντιδημαρχίας.
-Αναβάθμιση Δημοτικών Ιατρείων και επέκτασή τους σε δημοτικές ενότητες με προσλήψεις ιατρών, όπου θεωρείται αναγκαίο και αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αν χρειαστεί. Ενίσχυση των τομέων του ΕΚΑΒ όπου υπάρχει ανάγκη.
-Ενίσχυση των δομών πρόνοιας και εμπλουτισμός των παροχών προς τους οικονομικά ασθενέστερους. Συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο σκοπό.
-Ενίσχυση της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Σύνθημά μας είναι η Ισότιμη συμμετοχή και η Ισόρροπη ανάπτυξη. Θέλουμε ο κάτοικος ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού να μην αισθάνεται αποκομμένος από το δήμο. Τα χωριά μας πρέπει να μείνουν ζωντανά και οι κάτοικοι τους επιβάλλεται να έχουν ίση αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς, όπως της καθημερινότητας και της ανάπτυξης. Και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δεν περιορίζεται για εμάς μόνο στην πόλη της Ρόδου και στις γειτονιές, αλλά σε κάθε χωριό ξεχωριστά.


Ροδίτισσες και Ροδίτες,
Σήμερα από αυτό το βήμα σας κοιτώ στα μάτια, όπως θα σας κοιτώ και την επόμενη μέρα! Σήμερα μου δίνετε δύναμη και κουράγιο να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην πραγματοποίηση του Οράματός μας για μία νέα, καλύτερη Ρόδο, μία Ρόδο με νέα αισθητική, μία Ρόδο καλύτερη για εμάς και για τα παιδιά μας.

Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής, αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ΡΟΔΙΤΕΣ έχουν ξεκάθαρη άποψη αλλά και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, και είναι αποφασισμένοι να φέρουν οι ίδιοι την αλλαγή στο νησί τους. 
Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ίδια πρόσωπα που αλλάζουν θέσεις και αξιώματα και φυσικά δεν έχουν ούτε να προσφέρουν κάτι παραπάνω, ούτε να εκφράσουν νέες θέσεις και προτάσεις. 

Τώρα πλέον βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής. 
Στην αρχή του τέλους του παλαιοκομματικού συστήματος που τόσα χρόνια κυβέρνησε τον τόπο μας μέσα από τις πρακτικές του παρελθόντος.
Είναι η ώρα, να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πλήγωσαν τον τόπο μας!

Σε αυτές τις νοοτροπίες και πρακτικές που έθεσαν τη Ρόδο μας στο περιθώριο και του στέρησαν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο με προοπτική και ανάπτυξη.
Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε σημασία στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η νίκη της Ρόδου είναι η νίκη η δική σας. Η δύναμη βρίσκετε στα χέρια σας! Σήμερα στέλνετε το μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή, ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το Όραμα για τη Ρόδο μας.

-ΣΗΜΕΡΑ από το εκλογικό μας κέντρο, το μήνυμα είναι ένα
-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Γι' αυτό πρέπει να προσέλθουμε ΟΛΟΙ στην κάλπη.
Η ψήφος μας είναι η ΔΥΝΑΜΗ σας και μπορείτε να την επενδύσετε εκεί που ξέρετε ότι θα πιάσει τόπο!
Το μήνυμα αυτών των εκλογών λοιπόν, της 25ης Μαΐου 2014 είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται:
Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, να προσέλθουμε στις κάλπες και να κάνουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ με την ψήφο μας για το αύριο του τόπου μας.

Η αποχή από τις εκλογές, η αποχή από την συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου, η γενικότερη αδιαφορία δίνει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Γι' αυτό παίρνουμε μέρος σε αυτές τις εκλογές.
Για να πάρουμε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας, για να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις του δήμου, για να γίνουμε κοινωνοί της κοινωνίας την οποία θα επιλέξουμε να οικοδομήσουμε εμείς οι ίδιοι για την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη ώρα, για ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗγύρω από μία πρόταση, μία παράταξη που θα λειτουργήσει με αποκλειστικά αυτοδιοικητικούς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κομματικές ταμπέλες και κομματική λογική με στόχο μόνον την ΑΛΛΑΓΗ στον τόπο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συμπολίτες μας, Ροδίτισσες και Ροδίτες, να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014, να μαςΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ, να μας δώσουν την ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να φέρουμε το νέο και να καταφέρουμε με σκληρή δουλειά και σύνθεση, να αλλάξουμε για πάντα τον τόπο μας.
Ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον του προβληματισμού «να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω», «να απέχω ή να ψηφίσω άκυρο - λευκό», ακόμη κι αν δεν προσέλθει στην κάλπη. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι μια βαθιά πολιτική πράξη.
Συμμετέχουμε στα κοινά ως μόνη εγγύηση για να πιάσει τόπο η ψήφος μας.
Η ψήφος στην παράταξη «Ροδίων Όραμα» είναι μια ψήφος ΕΥΘΥΝΗΣ.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας και θα κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας.
Θέλουμε να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα
Την 25η Μαΐου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του νησιού μας, το μέλλον που όλοι αξίζει να ονειρευόμαστε.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, σε όλους όσους συμμετέχουν στον συνδυασμό μας, σε όλους εκείνους που μας στήριξαν και να στηρίζουν σε κάθε μας βήμα και στις προσπάθειές μας. 
Όλοι εμείς, στην παράταξη 'Ροδίων Όραμα' δεσμευόμαστε ότι την επομένη των εκλογών, όποια ημέρα κι αν είναι αυτή, θα προχωρήσουμε για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας. 
Οι αρχές μας, καταγράφονται στο φυλλάδιό μας το οποίο έχετε στα χέρια σας και αναλύει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές και το πρόγραμμά μας σε όλους τους τομείς. 

Φίλες και Φίλοι,
Στέκομαι απέναντί σας με αίσθημα ευθύνης και με την υπόσχεση, ότι ως νέα δημοτική αρχή θα δώσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. 
H δύναμή μας πηγάζει από τα μηνύματα αγάπης, στήριξης και εμπιστοσύνης που έρχονται καθημερινά από όλους τους συνδημότες μας, από την πόλη της Ρόδου, αλλά και από κάθε χωριό χωριστά. 
Θέλω για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ, 
που μας εμπιστεύεστε
που μας στηρίζετε,
Που μας δίνετε δύναμη,
Σας ζητώ την ψήφο σας για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει και αυτό που αξίζει η ΡΟΔΟΣ ΜΑΣ

Ελάτε να κλείσουμε μία και καλή την πόρτα στον παλαιοκομματισμό, τα ίδια συμφέροντα, τη νοοτροπία του παρελθόντος. Ας φωνάξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας σε αυτούς που πρεσβεύουν την οπισθοδρόμηση, τις κλίκες και βάζουν τα πρόσωπα πάνω από την πολιτική για το συμφέρον του τόπου:



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! 


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *