ροή ειδήσεων

ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ Δερματικά κονδυλώματα σε έξαρση: Πώς θα προστατευτείτε, και πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη εξάπλωση των δερματικών κονδυλωμάτων, κυρίως στο νέο, σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό....
Πρόκειται για το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να νοσήσουν όλοι όσοι θα προσβληθούν από τον ιό, καθώς ενδέχεται να υπερτερήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Τα στοιχεία από την Ελλάδα δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, όπως φαίνεται στο infographic που ακολουθεί. Οι αναζητήσεις των ελλήνων χρηστών στο Google, για τη νόσο, αυξάνονται κάθε χρόνο, και όπως μας εξηγεί ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία, αυξάνονται καθημερινά, κυρίως λόγω της άγνοιας των ασθενών, ότι το προφυλακτικό δεν αρκεί για την πλήρη προστασία από τα κονδυλώματα.

Το προφυλακτικό καλύπτει μεν τη γεννητική περιοχή, ωστόσο τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι' αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα «καμουφλάρονται» είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *