ροή ειδήσεων

Το χαλάζι η αιτία της τραγωδίας με την Άννα Πολλάτου

Δεν έδωσε ποτέ την ψήφο της στον αδερφό της η Άννα Πολλάτου,...το «χρυσό κορίτσι» της ρυθμικής γυμαστικής, αφού η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνη. Το ταξίδι που έκανε με κατεύθυνση την Κυλλήνη, δεν έμελλε να τη φέρει κοντά με τα αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ σκόρπισε τη θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό, και όχι μόνο.

Η Άννα Πολλάτου, σε ηλικία μόλις 31 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, κοντά στην κωμόπολη Βάρδα στο ύψος του Γηροκομείου. Κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, προκειμένου να πάρει το καράβι για την Κεφαλλονιά. Ήθελε να στηρίξει τον αδερφό της, Διονύση Πολλάτο, υποψήφιο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις σημερινές εκλογές.
Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως εκείνη την ώρα έπεφτε χαλάζι και η αδικοχαμένη γυναίκα προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο. Φρέναρε απότομα, έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» σε ένα αγροτικό φορτηγάκι ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, περιμένοντας να σταματήσει το χαλάζι.
Το αυτοκινήτο που οδηγούσε (πρόκειται για ένα Smart) έκανε τετ α κε, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με αγροτικό Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Πάτρα.
Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Ο άδικος χαμός της πρωταθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς χαραγμένη είναι ακόμη στη μνήμη εκατομμυρίων Έλληνων η στιγμή της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000. Ο ξανθός άγγελος βιάστηκε να φύγει από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της ένα δυσαναπλήρωτο κενό και τον κόσμο συγκλονισμένο, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς συνέβη αυτό το τραγικό περιστατικό.
Μετά το ατύχημα
Διερχόμενοι οδηγοί που είδαν τι είχε συμβεί, σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια, ωστόσο η 31χρονη ήταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της και αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, καθώς και ασθενοφόρα.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών με έξι πυροσβέστες και ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού της κοπέλα, ωστόσο ήταν πολύ αργά.
Η 31χρονη προφανώς χτύπησε στον αυχένα όταν έγινε η πρόσκρουση του αυτοκινήτου της με το άλλο όχημα και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου και οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό της.
Από το αγροτικό ανασύρθηκαν τραυματισμένοι ο 65χρονος Νίκος Σπατιώτης και η 55χρονη σύζυγός του Πηνελόπη Σπατιώτη. Το ανδρόγυνο επέστρεφε από τη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας, όπου είχε πάει να πουλήσει φράουλες, στο σπίτι του στη Νέα Μανωλάδα.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πύργου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.
Στο σημείο του τροχαίου διεκόπη για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το τροχαίο, καθώς έπρεπε πρώτα να απομακρυνθούν η 30χρονη και οι τραυματίες, ενώ το οδόστρωμα είχε γεμίσει με λάδια και τελάρα που έπεσαν από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου.
Η 6άδα της ρυθμικής έχασε «μία αδερφή»
Σε βαθιά θλίψη έχουν βυθιστεί οι συναθλήτριες της Άννας Πολλάτου στην εθνική ομάδα του Ανσάμπλ, με τις οποίες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, ενώ εξέφρασαν μέσω των κοινωνικών δικτύων την οδύνη τους για το χαμό της φίλης τους.
«Αδελφούλα μας, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε πραγματικά. Είμαστε όλες μαζί εδώ και εσύ πού είσαι; Έξι ήμασταν και είχαμε πει θα μείνουμε μέχρι τέλος. Γιατί;», έγραψε στο facebook η Ειρήνη Αϊνδηλή, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, ενώ τα άλλα κορίτσια του Ανσάμπλ, η Κλέλια Πανταζή, η Εύα Χριστοδούλου, η Ειρήνη Αϊνδηλή, η Χαρά Καρυάμη και η Μαρία Γεωργάτου έβαλαν στα προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες, δηνώνοντας έτσι το πένθος τους για το χαμό της φίλης και συναθλήτριάς τους.
Η κηδεία της άτυχης Άννας
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 5, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας του Αργοστολίου όπου συγγενείς, φίλοι και σύσσωμη η ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής θα θα μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν.
Ως ένδειξη πένθους η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία αποφάσισε τα γραφεία της να παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν και οι προπονήσεις των αθλητών των εθνικών ομάδων γυμναστικής.
Παράλληλα θα σταλεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής να επιτραπεί στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν με ένδειξη πένθους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης στη Σόφια (21-25 Μαΐου), αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, που θα γίνει τον Ιούνιο στο Αζερμπαϊτζάν.
Ποια ήταν η Άννα Πολλάτου
Η μετέπειτα πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983, στο Αργοστόλι. Η αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 και έκτοτε χάρισε στην Ελλάδα πολλές διακρίσεις. Προπονήτριές της ήταν οι Φατέεβα, Πολυχρονίδου, Καλαμπόκα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με την Εθνική του Ανσάμπλ (Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή τα άλλα μέλη), συγκεντρώνοντας 39.285 βαθμους.
Η Άννα Πολλάτου θα κατακτήσει επίσης χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες – 2 στεφάνια και 3 κορδέλες) αλλά και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα (1999). Τρία χρυσά μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα θα κατακτήσει επίσης και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το 1999, ενώ σημαντικές διακρίσεις είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων το 1993, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 1996, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σεβίλλη το 1998 και στη Μαδέρα το 2000.
Toν τελευταίο καιρό ήταν και η ίδια προπονήτρια σε σύλλογο των Μεγάρων και εν ενεργεία υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Άννα ονειρευόταν να επιστρέψει στην Κεφαλονιά όταν θα έκανε οικογένεια, αλλά όπως έλεγε κι η ίδια ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *