ροή ειδήσεων

«Ανοίγουν» θέσεις για ναυαγοσώστες και πυρασφάλεια

Αύριο οι αιτήσεις για το Λιμενικό

Προσλήψεις για τη θέση του ναυαγοσώστη, στην πυρασφάλεια και υπαλλήλους σε κατασκηνώσεις ετοιμάζουν οι δήμοι, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προκηρύξεις για το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Οικονομικών...

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ κοινοποίησε χτες σε εξέλιξη είναι η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τις ανάγκες της πυρασφάλειας, των κατασκηνώσεων και της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών.
Η ΚΕΔΕ κοινοποίησε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων δύο μηνών προκειμένου να καλυφθούν εποχικές ανάγκες όπως οι προαναφερόμενες.
Επίσης, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε στην προκήρυξη 110 θέσεων συνολικά δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 2/6/2014 και λήγουν στις 20/6/2014. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει ως εξής:

• Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.
• Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής.
• Ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%), δηλ. τριάντα τρεις (33) θέσεις, από πτυχιούχους Πλοιάρχους προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).
• Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%), δηλ. είκοσι δύο (22) θέσεις, από πτυχιούχους Μηχανικούς προέλευσης Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

Σε περίπτωση που αριθμός θέσεων μιας κατηγορίας από τις προκηρυχθείσες δεν καλύπτεται ούτε από τους επιλαχόντες της κατηγορίας αυτής, τότε οι θέσεις αυτές συμπληρώνονται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ως ακολούθως:

• Κενές θέσεις κατηγορίας Α.Ε.Ν (Πλοιάρχων ή Μηχανικών) συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ν της άλλης κατηγορίας, π.χ κενές θέσεις Πλοιάρχων συμπληρώνονται από πτυχιούχους Μηχανικούς και αντίστροφα. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις και στις δύο κατηγορίες, δηλαδή και στους Πλοιάρχους και στους Μηχανικούς, αυτές συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού τομέα. Εάν και πάλι δεν καλύπτονται οι θέσεις συμπληρώνονται από πτυχιούχους Α.Ε.Ι. Πανεπιστημιακού τομέα,
• Κενές θέσεις κατηγορίας Α.Ε.Ι. Τεχνολογικού τομέα συμπληρώνονται από πτυχιούχους κατηγορίας Α.Ε.Ι. Πανεπιστημιακού τομέα και αντίστροφα. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις και στις δύο κατηγορίες αυτές συμπληρώνονται από πτυχιούχους Μηχανικούς Α.Ε.Ν.. Εάν και πάλι δεν καλύπτονται οι θέσεις συμπληρώνονται από πτυχιούχους Πλοιάρχους Α.Ε.Ν.

Τα μόνιμα εν ενεργεία στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που φέρουν το βαθμό του Λιμενοφύλακα κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, εφόσον κατέχουν τα προβλεπόμενα προσόντα.
Παράλληλα, νέα προκήρυξη ετοιμάζεται για προσλήψεις αξιωματικών στο Λιμενικό. Την απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού κατάταξης εννέα Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με ειδικότητα τεχνικού, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τέλος, διαγωνισμό πρόσληψης τουλάχιστον νέων 200 πτυχιούχων προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τον Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης, ενώ το ΥΠΟΙΚ ανοίγει θέσεις για τελωνειακούς.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *