Ξεχάστε τις πολυτελείς ηλεκτρικές συσκευές, που το μόνο που δεν υπόσχονται είναι να σας φέρνουν τον καφέ στο κρεβάτι και τις πανάκριβες ποικιλίες καφέ....
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό του τέλειου καφέ κρύβεται στο πιο βασικό συστατικό του: το νερό!
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τύπου νερού για να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο επηρέαζαν την τελική γεύση του καφέ.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, βρήκαν ότι η σύσταση του νερού επηρέαζε δραματικά τη γεύση του καφέ από την ίδια παρτίδα κόκκων.
Το νερό πλούσιο σε νάτριο – αυτό που παράγεται μετά από αποσκλήρυνση- επίσης δεν ωφελούσε καθόλου τη γεύση, υποστήριξε ο χημικός Christopher Hendon από το πανεπιστήμιο του Bath.
«Οι κόκκοι του καφέ περιέχουν εκατοντάδες χημικά και η ακριβής σύνθεσή τους εξαρτάται από τον τύπο του καρπού και τον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η γεύση του προκύπτοντος καφέ καθορίζεται από το βαθμό από τον οποίο αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εξαχθούν από το νερό. Βρήκαμε ότι η σύσταση του νερού είναι το σημείο-κλειδί για την τέλεια αναλογία των σακχάρων, αμύλων, βάσεων και οξέων που προέρχονται από μια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ συνέχισε».
Η συγκεκριμένη έρευνα βρήκε ότι στην πραγματικότητα οι αναλογίες των ιόντων είναι αυτές που επηρεάζουν την εκχύλιση και ως εκ τούτου, τη γεύση του καφέ.
«Το σκληρό νερό γενικά θεωρείται κακό για τον καφέ. Εμείς διαπιστώσαμε ότι ο βαθμός σκληρότητας είναι αυτός που παίζει ρόλο: ενώ τα υψηλά επίπεδα διττανθρακικού είναι κακά, τα υψηλά επίπεδα ιόντων μαγνησίου αυξάνουν την εκχύλιση του καφέ στο νερό και βελτιώνουν τη γεύση» κατέληξε ο ερευνητής.
Παράπονα Ρόδου
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό του τέλειου καφέ κρύβεται στο πιο βασικό συστατικό του: το νερό!
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διαφορετικούς τύπου νερού για να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο επηρέαζαν την τελική γεύση του καφέ.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, βρήκαν ότι η σύσταση του νερού επηρέαζε δραματικά τη γεύση του καφέ από την ίδια παρτίδα κόκκων.
Το νερό πλούσιο σε νάτριο – αυτό που παράγεται μετά από αποσκλήρυνση- επίσης δεν ωφελούσε καθόλου τη γεύση, υποστήριξε ο χημικός Christopher Hendon από το πανεπιστήμιο του Bath.
«Οι κόκκοι του καφέ περιέχουν εκατοντάδες χημικά και η ακριβής σύνθεσή τους εξαρτάται από τον τύπο του καρπού και τον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η γεύση του προκύπτοντος καφέ καθορίζεται από το βαθμό από τον οποίο αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εξαχθούν από το νερό. Βρήκαμε ότι η σύσταση του νερού είναι το σημείο-κλειδί για την τέλεια αναλογία των σακχάρων, αμύλων, βάσεων και οξέων που προέρχονται από μια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ συνέχισε».
Η συγκεκριμένη έρευνα βρήκε ότι στην πραγματικότητα οι αναλογίες των ιόντων είναι αυτές που επηρεάζουν την εκχύλιση και ως εκ τούτου, τη γεύση του καφέ.
«Το σκληρό νερό γενικά θεωρείται κακό για τον καφέ. Εμείς διαπιστώσαμε ότι ο βαθμός σκληρότητας είναι αυτός που παίζει ρόλο: ενώ τα υψηλά επίπεδα διττανθρακικού είναι κακά, τα υψηλά επίπεδα ιόντων μαγνησίου αυξάνουν την εκχύλιση του καφέ στο νερό και βελτιώνουν τη γεύση» κατέληξε ο ερευνητής.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.