ροή ειδήσεων

Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός - στην Ρόδο ο πρόεδρος

Με το βλέμμα στραμμένο στον Πειραιά, φτάνει στην Αθήνα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ για επίσημη επίσκεψη...

O κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes «υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων» και των «μεγαλύτερων προσβάσεων στις αγορές» θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά ο δρόμος του θα τον οδηγήσει στο λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή το πρωί.

Εκεί όπου η Κινεζική COSCO με τις επενδύσεις της έχει αλλάξει τη φυσιογνωμία του λιμανιού, αφού ολοένα και αυξάνονται οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις μεγάλων εμπορικών πλοίων - κοντέινερ.

Οι Κινέζοι είναι τόσο ικανοποιημένοι που σκέφτονται να επενδύσουν άλλα 200 εκατ. ευρώ μέσω της COSCO ενώ η συνεργασία της εταιρείας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επεκτείνεται. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αύριο το πρωί μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του αναμένεται να εγκαινιάσουν το πρώτο τρένο που θα μεταφέρει από το λιμάνι του νέου Ικονίου στην κεντρική Ευρώπη εμπορεύματα του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών Huawei.

Ο Κινέζος υψηλός προσκεκλημένος όμως θα επισκεφτεί και την Κρήτη κάτι που είχε χρόνια να συμβεί, πρωθυπουργός χώρας δηλαδή σε επίσημη επίσκεψη του, να ζητήσει να γνωρίσει και άλλα μέρη της Ελλάδας εκτός Αττικής. Θα τον συνοδεύσει ο Α. Σαμαράς ο οποίος θα τον ξεναγήσει στο Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Επίσκεψη εκτός Αθηνών πάντως θα πραγματοποιήσει και ο πρόεδρος της Κίνας ο οποίος θα έρθει στη χώρα μας στα μέσα Ιουλίου και επέλεξε να επισκεφτεί τη Ρόδο. Θα τον συνοδεύσει ο Κάρολος Παπούλιας.
Real.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *