ροή ειδήσεων

Υπαξιωματικός, απόστρατος και αστυφύλακας είχαν «στραγγίξει» την Πολεμική Αεροπορία


Κομπίνα για την κλοπή καυσίμων από την Πολεμική Αεροπορία είχαν στήσει τέσσερα άτομα...
Ενας υπαξιωματικός, ένας απόστρατος αξιωματικός, ένας αστυφύλακας και ένας ιδιώτης κατάφεραν να αφαιρέσουν έως και 50.000 λίτρα αεροπορικών καυσίμων από τις εγκαταστάσεις της 116 πτέρυγας μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αραξο τους τελευταίους οχτώ μήνες.


Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, που συνελήφθησαν, αφού πρώτα νόθευαν τα καύσιμα, στη συνέχεια τα διακινούσαν παράλληλα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου και της νομοθεσίας για τα όπλα.


Οπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, ο 40χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, λόγω της πρόσβασης που είχε στο χώρο των στρατιωτικών δεξαμενών, αφού ήταν χειριστής εφοδιασμού της αεροπορικής μονάδας, παρείχε στα υπόλοιπα μέλη την απαραίτητη υποστήριξη και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μονάδας.


Ετσι, τους ενημέρωνε για τις σκοπιές και τις περιπολίες, ενώ τους είχε παραδώσει αντίγραφο του κλειδιού του φρεατίου που συνδέει τις δεξαμενές καυσίμων με τον αγωγό ανεφοδιασμού. Παράλληλα, είχε το ρόλο του προπομπού κατά τη μεταφορά των καυσίμων, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές.


Ο 46χρονος απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο 28χρονος αστυφύλακας και ο 36χρονος χρησιμοποιούσαν δύο ειδικά μετασκευασμένα βυτιοφόρα οχήματα ιδιοκτησίας του τελευταίου, με τα οποία έπαιρναν τα καύσιμα από τις εγκαταστάσεις.


Σε επιχείρηση που έστησε η αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν να μεταφέρουν 1.610 λίτρα κηροζίνης, τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από τις δεξαμενές της 116 πτέρυγας μάχης. Σε έρευνες στα σπίτια, τα οχήματα και τους χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων βρέθηκε στην λυόμενη αγροικία του 36χρονου και του 28χρονου αστυνομικού σε περιοχή της Αχαΐας, υπόγεια δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων που περιείχε υπολείμματα κηροζίνης.


Επίσης στην οικία του 46χρονου και 28χρονου, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας, βρέθηκαν πέντε κινητές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων εκ των οποίων οι τέσσερις περιείχαν ποσότητες κηροζίνης Φωτογραφία: Eurokinissi



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/6/14 14:52

    κολοπαιδα παλιοκλεφτες ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/14 19:06

    Πέρσι πρ0περσι δεν πιάσανε και στη Ρόδο ένα στατιωτικό που έκλεβε καύσιμα απο τη μοναδα του ? Δεν θυμάμαι τη βαθμό είχε ίσως ήταν και δοικιτης δεν θυμάμαι αλλα θυμάμαι που το γράψανε τα τοπικά ΜΜΕ και το είχε πεί και ο ΣΚΑΙ εν Αθήναι.

    Όσοι υπηρετήσαμε είδαμε τι συμβαίνει στις μονάδες.. όχι σε όλες αλλά μάλλον τόσα χρόνια ο κάθε ένας έκανε ότι ήθελε με καυσιμα και υλικά όπως πχ μπετά . Κανείς εσύ σκοπέτο και ξάφνου μπένουν μέσα 2 μπετονιέρες και αδειάζουν τσιμέντο σε μέρη που δεν χρειάζεται δήθεν για να κάνουν δρόμο ή αυλή ...και αναρωτιέσαι έργα ή κάτι άλλο παίζει ? Γενικά εργοταξια οι μοναδές ήταν τόσα χρόνια αλλά ποιος ελέγχοι δίκες και υποδικές ????

    Παρόμια και με τα καύσιμα... υπάρχει έλεγχος όμως ?

    Γιατι η διαφρορά δεν είναι μόνο στους δημοσιους υπαλλήλους αλλά και στα στρατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *