ροή ειδήσεων

H νόσος που 1 στους 4 ασθενείς δεν γνωρίζουν ότι έχουν

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η νέα έκθεση από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι εξαιρετικά ανησυχητικά:...


περισσότεροι από 29 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από την πάθηση όμως ποσοστό 25% των ασθενών δεν το γνωρίζει.

Οι δείκτες αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια και το φαινόμενο οφείλεται εν μέρει στην παγκόσμια επιδημία παχυσαρκίας.

Το CDC αδυνατεί να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί ασθενείς με διαβήτη παραμένουν στο σκοτάδι για την κατάσταση της υγείας τους. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι αρκετοί από αυτούς δε διαθέτουν ασφάλιση και απευθύνονται σε γιατρό όταν τα συμπτώματα έχουν πια επιδεινωθεί σημαντικά – π.χ. προβλήματα στα νεφρά, βλάβες στο νευρικό σύστημα, απώλεια όρασης. Ωστόσο, ακόμη και οι ασθενείς που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας φαίνεται πως αγνοούν τα βασικά συμπτώματα της πάθησης.

Ο Αμερικανικός Σύλλογος για το Διαβήτη προτείνει σε κάθε ενήλικα άνω των 45 να κάνει εξετάσεις ανά τριετία ώστε να παρακολουθεί τα επίπεδα τη γλυκόζης του αίματος, ενώ όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, πάσχουν από υπέρταση ή ξεπερνούν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος πρέπει να κάνουν εξετάσεις συχνότερα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *