ροή ειδήσεων

O εφιάλτης του ντόπινγκ επέστρεψε στον ελληνικό στίβο

Νέα κρούσματα ντόπινγκ πληγώνουν τον ελληνικό στίβο λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ελβετίας...


Οπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ βρέθηκαν δύο θετικά δείγματα από τους ελέγχους που έγιναν κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ. Πρόκειται για τα πρώτα δείγματα και πλέον αναμένεται και το (τυπικό) άνοιγμα και των δεύτερων προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές-τριες έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Τα δυο δείγματα δεν είναι πρωτοκλασάτων αθλητών, σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, αλλά δεν παύει να είναι ένα ακόμα χτύπημα για τον ελληνικό στίβο που τόσο έχει πληγεί από τη μάστιγα του ντόπινγκ, ξεπερνώντας κάθε άλλο άθλημα τα τελευταία χρόνια σε κρούσματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας:
“Ο ΣΕΓΑΣ ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε από το ΕΣΚΑΝ για την ύπαρξη δύο θετικών πρώτων δειγμάτων σε ελέγχους ντόπινγκ, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου.
Όπως είναι γνωστό στο ΣΕΓΑΣ έχουμε αποφασίσει, σε συνεργασία με το ΕΣΚΑΝ, να πραγματοποιούμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ελέγχων εντός και εκτός αγώνων.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ύπαρξη θετικών δειγμάτων. Την ίδια ώρα δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.
Υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνία, τους αθλητές, τους γονείς, τους φιλάθλους, είναι να διασφαλίσουμε ότι, τουλάχιστον στο στίβο, εκτός, από την προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης, λειτουργεί και σύστημα ελέγχων και μάλιστα με τρόπο έντονο και συστηματικό.
Μετά την εξέταση των δευτέρων δειγμάτων θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τους κανονισμούς διαδικασία.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *