επικαιρότητα

Ο σεισμός των 6,5 Ρίχτερ μετακίνησε τη Λήμνο 5 εκατοστά!

Μπορεί ο σεισμός που σημειώθηκε τον περασμένο Μάϊο στη Λήμνο να μην δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, ωστόσο... τα 6,5 Ρίχτερ προκάλεσαν μετατόπιση του ακριτικού νησιού κατά 5 εκατοστά.

Ο εγκέλαδος επισκέφθηκε τη Λήμνο στις 24 Μαΐου, στις 12:25. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού προσδιορίστηκε στους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο υπολογίστηκε στα 20 χλμ Νότια, Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης και 296 χμ Βόρεια Βορειοανατολικά της Αθήνας.

Ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αττική, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Σέρρες, Δράμα και Θεσσαλονίκη. Μέχρι και η Τουρκία κουνήθηκε.

Οι επιστήμονες μάλιστα διαπίστωσαν ότι οι δυνάμεις ήταν τόσο μεγάλες που ολόκληρη η Λήμνος μετακινήθηκε και πλέον βρίσκεται κατά 5 εκατοστά πιο κοντά στον Άη Στράτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» τα GPS σε Ελλάδα και Τουρκία δείχνουν ότι οι αλλαγές στο έδαφος είναι μεγάλες και τα δεδομένα δείχνουν μετατόπιση του νησιού κατά πέντε εκατοστά προς τα δυτικά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: το κλεισιμο δρομου για παγοδρόμιο θα παιζει στα αθηναικα μμε...

M M S

M M S
παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης