ροή ειδήσεων

«Κακή» η κατάσταση του νοικοκυριού για το 67% των Ελλήνων

Ποσοστό 67% των Ελλήνων και 31% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους, σύμφωνα έρευνα που διεξήγαγε το...

ευρωβαρόμετρο, την περίοδο 31 Μαΐου- 14 Ιουνίου και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Πάντως, σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου οι αρνητικές απαντήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε. έχουν μειωθεί κατά 4%.
Σχετικά με την απασχόληση, 98% των Ελλήνων (-1% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο) χαρακτηρίζουν την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 74% (-4%).
Την επαγγελματική τους κατάσταση, οι Έλληνες σε ποσοστό 48% (-8) την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ σε ποσοστό 30% (+8%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Αντίθετα, στην Ε.Ε. υπερτερούν σαφώς με 56% (+2%) οι θετικές απαντήσεις, έναντι 26% (-3%) των αρνητικών, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 70% (-11%) απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο 15% (+6%) από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Στην Ε.Ε., 28% θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και 47% σε λάθος.
Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, 17% (+4 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρούν ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 49% (-14 μονάδες) υποστηρίζουν το αντίθετο. Για δε την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος 14% (+2 μονάδες) υποστηρίζουν ότι θα είναι καλύτερη και 38% (-14 μονάδες) χειρότερη.
Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος, 16% (+5%) προβλέπουν βελτίωση και 51% (-19%) επιδείνωση της κατάστασης. Ποσοστό 56% των Ελλήνων και 32% των πολιτών στην Ε.Ε. αισθάνονται ότι διατρέχουν τον κίνδυνο φτώχειας.
Ιεραρχώντας τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 63% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 48% την οικονομία.
Εξάλλου, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση δηλώνουν 16% των ερωτηθέντων (αύξηση 6 μονάδων σε σχέση με πέρσι), ενώ 84% απάντησαν αρνητικά (μείωση κατά 3 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων).
Στην Ε.Ε., 27% (+4%) έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και 68% (-4%) όχι.
Σε ό,τι αφορά στα πολιτικά κόμματα, 91% (-3%) των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη και 9% (+5%) απαντούν θετικά.
Στη Βουλή, εμπιστοσύνη δηλώνουν ότι έχουν 16% (+4%) των Ελλήνων και στις δημόσιες περιφερειακές και τοπικές αρχές 31% (+8%).
Εξάλλου, 20% (+2%) των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 80% (-2%) δυσαρεστημένοι. Στην Ε.Ε. τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 50% (+4%) και 48% (-4%).
«Καλή» ποιότητα ζωής θεωρούν ότι έχουν 26% των Ελλήνων (56% στην ΕΕ) και «κακή» 74% (42% στην Ε.Ε.).
Τέλος 95% των Ελλήνων και 88% των πολιτών στην Ε.Ε. υποστηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, ενώ 64% των Ελλήνων και 78% των Ευρωπαίων ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για περιορισμό ελλειμμάτων και χρέους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *