ροή ειδήσεων

Ρεκόρ για την Aegean: Είχε ένα εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούνιο

Στο ρεκόρ επιβατών συνετέλεσε και η συνένωση των δυνάμεων Aegean και Olympic...

Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο η συνολική μηνιαία επιβατική κίνηση της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας Aegean τον περασμένο Ιούνιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρία, η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air τον Ιούνιο του 2014 αυξήθηκε κατά 21% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, φθάνοντας τους 1.085.210 επιβάτες.

Η αύξηση του Ιουνίου ενίσχυσε και την τάση του εξαμήνου για το σύνολο του δικτύου, που επίσης αυξήθηκε κατά 16%, φτάνοντας συνολικά τους 4,3 εκ. επιβάτες, δηλαδή 600.000 περισσότερους επιβάτες από πέρυσι.

Η Aegean επισημαίνει, ότι η ανοδική τάση αφορά και την κίνηση εσωτερικού, η οποία αυξήθηκε κατά 19% τον Ιούνιο και όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Παράλληλα, στην αγορά του εξωτερικού η εταιρία παρουσίασε τον Ιούνιο αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 23%.

Ειδικότερα, οι βάσεις του Ηρακλείου, της Θεσσαλονίκης και της Ρόδου πέτυχαν αύξηση της κίνησης από/προς το εξωτερικό κατά 47%, 11 % και 39%, αντίστοιχα.

Η εταιρία θεωρεί ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο τη σταθερή ανάκαμψη της Αθήνας, η οποία τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού.

Η αύξηση της κίνησης, σύμφωνα με την Aegean, οφείλεται κυρίως στους νέους προορισμούς και κυρίως σε αυτούς της Ζυρίχης, της Κοπεγχάγης, της Στοκχόλμης, του Μπέρμινχαμ, του Αμβούργου, της Μασσαλίας, της Νάντ, της Κατάνια, του Άμπου Ντάμπι, της Βυρηττού, του Αμμάν και της Σμύρνης, καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Γερογιάννης, η Aegean θα διαθέσει συνολικά το 2014, 13.000.000 θέσεις στις πτήσεις της προς 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και σε 33 προορισμούς εσωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις.​

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *