ροή ειδήσεων

Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου έως μέσα Νοεμβρίου

25% η αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό και επέκταση της τουριστικής περιόδου έως τα μέσα Νοεμβρίου για Κρήτη, Ρόδο.... Κέρκυρα και Κω. Μ. Βρετανία, Γερμανία. Ρωσία και Ιταλία οι πρωταθλητές στις επισκέψεις μας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η δημοσιογράφος Χριστίνα Πουτέτση, στο ρεπορτάζ της που φιλοξενείται στο «Βήμα Ανάπτυξη» (13/7/2014), καταγράφεται αύξηση κατά 25% στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013, με περίπου 4 εκατομμύρια θέσεις επιπλέον από το εξωτερικό.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κάνουν λόγο για 21,2 εκ. τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των 2,2 εκ. τουριστών κρουαζιέρας καθώς και 13 δισ. ευρώ έσοδα.
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει επίσης επέκταση της τουριστικής περιόδου, σε κάποιες περιοχές, έως τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς ιδιαίτερη ζήτηση έχουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως.
Το 57% των προγραμματισμένων θέσεων προέρχεται από τη Μ. Βρετανία (2,755 εκ.), Ρωσία (2,438 εκ.), Γερμανία (2,183 εκ.) και Ιταλία (1,558 εκ.). Αντίστοιχα μετά τις 4 χώρες το 77% των θέσεων συμπληρώνουν Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Σουηδία, Νορβηγία και Αυστρία.
Σύμφωνα δε με δηλώσεις του Chief Operating Officer της TUI Γερμανίας Όλιβερ Ντόρσουκ, η TUI για πρώτη φορά θα ξεπεράσει το όριο των 400.000 επισκεπτών , καθώς η Ελλάδα είναι για φέτος ο νούμερο 1 προορισμός. Ο κ. Ντόρσουκ εστιάζει στην Πελοπόννησο «που καταγράφει επίπεδα ρεκόρ» αλλά και στο «προβάδισμα στα τουριστικά μερίδια που έχουν νησιά μεσαίου μεγέθους, όπως η Κέρκυρα και η Κως».
Τέλος σε επίπεδο χώρας η Τράπεζα της Ελλάδας καταγράφει αύξηση των αφίξεων από Μ. Βρετανία κατά 44,2% με εισπράξεις αυξημένες κατά 50,5%, φθάνοντας τα 68 εκ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται και στην ανοδική πορεία της στερλίνας σε σχέση με το ευρώ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *