ροή ειδήσεων

Πέντε λόγοι για να πιείτε καφέ πριν από τη γυμναστική

Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι καφέ, και σύμφωνα με νέα έρευνα, ο καφές όχι μόνο έχει διεγερτικές ιδιότητες, αλλά συμβάλλει και στην απώλεια βάρους...

Συγκεκριμένα, η ισπανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism» έδειξε ότι μια μικρή δόση καφέ μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να κάψει περισσότερες θερμίδες ακόμη και τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Η ιδανική δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 γραμμάρια καφέ, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αν και τα οφέλη του έχουν κατά καιρούς αμφισβητηθεί, ο σκέτος καφές – χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος – κάνει καλό στην υγεία!

Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι έπειτα από την κατανάλωση 150 γραμμαρίων κανονικού καφέ παρατηρείται βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, όπως αυτή μετρήθηκε στα δάχτυλα των χεριών. Η ροή του αίματος σε αυτό το σημείο αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για τη λειτουργία των λεπτών αγγείων του σώματος. Όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματος, τόσο καλύτερα κυκλοφορεί και το οξυγόνο στους μύες όταν γυμναζόμαστε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι υποστηρίζουν ότι περίπου δύο κούπες καφέ μία ώρα πριν από μια έντονη προπόνηση προλαμβάνει σημαντικά το μυϊκό πόνο.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 από το ΠανεπιστήμιοJohnsHopkinsδιαπίστωσε πως η καφεΐνη ενισχύει τη μνήμη έως και 24 ώρες μετά την κατανάλωση του ροφήματος. Οι ερευνητές χορήγησαν στους μισούς εθελοντές ένα εικονικό φάρμακο και στους άλλους μισούς 200 γρ. καφείνη, 5 λεπτά αφού είχαν μελετήσει μια σειρά από εικόνες. Την επόμενη ημέρα, η ομάδα που είχε καταναλώσει καφείνη κατάφερε να θυμηθεί και να επαναφέρει στη μνήμη της καλύτερα και πιο εμπεριστατωμένα τις εικόνες.

Μελέτη του ΠανεπιστημίουCoventryέδειξε πως η καφείνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της απώλειας της μυικής δύναμης που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Η καφείνη μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της δύναμης του μυικού συστήματος και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμών που προκαλούνται λόγω ηλικίας.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Applied Physiology δείχνει ότι ο καφές είναι ευεργετικός ακόμη και μετά την προπόνηση. Ο συνδυασμός της καφεΐνης με τους υδατάνθρακες φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση του γλυκογόνου στους μύες κατά 66%, για αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Το γλυκογόνο αποθηκεύεται στους μύες και αποτελεί «αποθήκη ενέργειας» όταν κάνουμε γυμναστική.

πηγή: boro.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *